Рецепт пюре із сулугуні – воно тягнеться за виделкою на 30 сантиметрів

30 грудня 2021, 17:20
Усе завдяки величезній кількості сулугуні. Він, нарізаний, вводиться в готове картопляне пюре і розчиняється в ньому. Подавати ташміджабі краще в глиняному посуді порційно

Усе, де є сулугуні, – це грузинська кухня. Цей сир придумали та дуже люблять там. З ним готують не лише ситні омлети, його, як з'ясувалося, додають у картопляне пюре.

Звичайна страва дуже швидко перетворюється на справжнє гастрономічне шоу – за виделкою тягнуться ароматні нитки сулугуні.

Картопляне пюре ташміджабі

Реклама

Весь процес приготування ташміджабі складається з постійного помішування на вогні.

Рецепт знайдено на сторінці фудблогерки з Грузії xatia.imereli.

Картопляне пюре ташміджабі

Інгредієнти:

Реклама
  • Картопля – 1 кг ⠀⠀ ⠀⠀
  • Сир сулугуні – 550 г ⠀ ⠀⠀
  • Молоко – 250 мл ⠀ ⠀⠀
  • Вершкове масло – 50 г ⠀ ⠀⠀
  • Сіль – за смаком ⠀⠀⠀⠀

Як приготувати:

  1. Очищену картоплю відварити до повної готовності у підсоленій воді. Злити воду.⠀⠀⠀
  2. Зробити пюре та додати вершкове масло. Каструлю з пюре поставити на повільний вогонь. Постійно помішувати.
  3. Сулугуні нарізати на невеликі шматочки. Додати в пюре. Інтенсивно перемішати, щоб сир розплавився та змішався з картоплею. ⠀⠀⠀⠀
  4. Додати гаряче молоко, помішуючи пюре. Додати сіль за смаком.