Рецепт курки чиліндрон – іспанці готують її в соусі з болгарського перцю

9 січня 2022, 15:24
Це може бути або ціла курка, або окремі її частини. У цьому рецепті використовуються гомілки. Для соусу потрібні копчена паприка, біле вино, томати у своєму соку

У кожній країні, і це без винятку, є свої рецепти приготування курки. Деякі з них, як коронаційне курча, знає багато хто.

Іспанія у цій історії не виняток. На півночі країни люблять курку чиліндрон.

Курка чиліндрон - рецепт

Реклама

Особливість – у соусі. Його готують з великою кількістю болгарського перцю, який потрібно нарізати у дрібний кубик, та обов'язково додати копчену паприку.

Подавати таку курку ліпше з рисом.

Не має значення, візьмете ви цілу курку та розріжете на шматки або готуватимете якусь одну частину тушки. У рецепті mikhail_kovrigin це гомілки.

Реклама

Курка чиліндрон

Інгредієнти:

  • Курка – 500 г
  • Бекон сирокопчений – 2 скибочки
  • Перець болгарський – 2 шт. (краще різних кольорів)
  • Цибуля – 1 велика
  • Часник – 2 зубчики
  • Томати у своєму соку – 300 г
  • Перець чилі червоний – 1 невеликий
  • Перець чорний мелений, паприка копчена, цукор – по 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка
  • Вино сухе біле – 100 мл
  • Чебрець – 2 гілочки
  • Лаврове листя – 2 шт.
  • Оливкова олія для смаження

Як приготувати:

  1. Курку трохи обсмажити в оливковій олії з усіх боків до легкого золотавого кольору.
  2. Прибрати зі сковороди, додати туди нарізану невеликими кубиками цибулю, обсмажити до золотавого кольору. Додати нарізаний болгарський перець, обсмажити.
  3. Покласти дрібно нарізаний перець чилі. Додати нарізаний часник, обсмажити до появи запаху.
  4. Влити вино та готувати до випарювання алкоголю.
  5. Додати томати та спеції – сіль, чорний перець, паприку, лаврове листя. Наприкінці додати цукор.
  6. Додати нарізаний невеликими шматочками бекон, зверху – чебрець.
  7. Викласти на соус курку й тушкувати під кришкою на повільному вогні 25-30 хвилин, періодично перевертаючи.