Кутя з пропареного рису – рецепт із мигдалем та родзинками

5 січня 2022, 12:30
Рис пропарюється кілька секунд в окропі, відкидається на друшляк і промивається холодною водою. Потім він вариться у звичайний спосіб

З куті починається, нею і закінчується святкова вечеря. Традиційно її готують із пшениці з медом та узваром. Не менш смачною вона виходить з пропареного рису.

У цьому рецепті мигдаль не залишається цілим, його потрібно розтерти в кашку разом з цукровою пудрою.

Кутя з пропареного рису з родзинками та мигдалем

Реклама

Замість цукрової пудри можна використати мед. Також можна додавати сухофрукти, цукати, фрукти та будь-які горіхи на свій смак.

Фудблогерка stadnik_kulinar нагадує про правильні пропорції для рису – дві склянки води на одну склянку крупи.

Кутя з пропареного рису з родзинками та мигдалем

Інгредієнти:⠀

Реклама
  • рис круглий – 1 ск.;
  • родзинки – 100 г;
  • мигдаль – 100 г;
  • цукрова пудра – за смаком.

Як приготувати:

  1. Перебрати рис і ретельно промити у холодній воді. Помістити в каструлю з товстими стінками, залити водою та увімкнути нагрів. Коли вода почне закипати, рис витрусити на сито і добре обдати холодною водою.
  2. Зварити рис у звичний спосіб: на склянку крупи дві склянки води, готувати на помірному вогні, постійно помішуючи.
  3. Перекласти готовий рис у сито.
  4. Родзинки перебрати від сміття, добре промити і обдати окропом.
  5. Мигдаль розтерти до однорідної кашки, додавши трохи води та цукрової пудри за смаком.
  6. Усі інгредієнти з'єднати та ретельно перемішати.
  7. У готову кутю можна додати олію.