Лінивий хачапурі на сніданок: замість тіста – лаваш

6 січня 2022, 07:11
Потрібен сир і сулугуні. Їх слід змішати з яйцями та молоком, тоді лаваш добре просочиться і стане майже невидимим

Що потрібно для вдалого сніданку – це швидкість приготування. Тобто те, що саме готуватиметься, поки тривають збори на роботу.

Тому і є рецепти з розряду "ліниві". Ми ділилися рецептом таких чебуреків. Тепер дізнаємося, як приготувати хачапурі.

Лінивий хачапурі

Реклама

У варіанті страви від iamcookru, крім сулугуні та сиру, є зелень.

Лінивий хачапурі

Інгредієнти:

  • Лаваш – 350 г
  • Сир – 300 г
  • Сулугуні – 300 г
  • Яйце СО – 3 шт.
  • Зелень – 30 г
  • Сіль та перець – за смаком
  • Молоко – 300 г

Як приготувати:

Реклама
  1. Збийте віничком 3 яйця та влийте до них молоко. Додайте сир і натертий сулугуні.
  2. Покладіть нарізану зелень, сіль та перець. Перемішайте та залиште на кілька хвилин.
  3. Лаваш поділіть навпіл і викладіть нахлистом. Викладіть частину сирної заливки.
  4. Решту лаваша наріжте на квадратики і укладайте шарами. Шар лаваша, шар начинки, і так, доки не закінчиться лаваш.
  5. Накрийте кінцями лаваша, зверху покладіть сирну заливку.
  6. Випікайте в духовці 40-50 хвилин за 180 градусах до рум'яності.