Домашні чебуреки точно корисніші за всі, що продаються на вулиці. Але насмажити їх – це час, тому можна використовувати замість тіста лаваш. Адже він універсальний і з ним можна приготувати багато чого цікавого.
Фудблогерка та авторка рецепта цих лінивих чебуреків – grippulya – пропонує взяти тортильї (мексиканські коржики), з ними процес ще більш прискориться.
Чебуреки не смажать на сковороді, а запікають у духовці. Щоб краї лаваша не розійшлися, їх потрібно трохи розмочити водою та намазати збитим яйцем.
Ліниві чебуреки
Інгредієнти:
- лаваш:
- 500 г фаршу;
- 1 шт. – цибуля;
- 3 шт. – яйце;
- 100 г тертого твердого сиру;
- сіль, перець, спеції, зелень, кунжут.
Як приготувати:
- Цибулю обсмажити з фаршем, додати спеції, наприкінці – сир. Коли фарш трохи охолоне, додати нарізану зелень і перемішати.
- З лаваша вирізати кола за допомогою тарілки. Викласти начинку, краї лаваша змастити збитим яйцем з внутрішнього боку, сформувати чебурек, скріпити краї, сильно стискаючи їх, і добре змастити зверху яйцем. Приготувати решту чебуреків.
- Посипати кунжутом, викласти на пергамент і випікати 15 хвилин за температури 180 градусів.