Ікра з оселедця та моркви – смачний і дуже недорогий рецепт

3 червня 2022, 11:28
Властивий хрускіт ікринок, що лопаються, надаватиме морква, для цього її треба бланшувати. Зберігається ікра кілька днів у герметичному посуді

Почнемо з того, що оселедець тепер – порівняно дешева риба. А от приготувати з ним можна дуже красиві та навіть святкові закуски. Спробуйте зробити оселедець по-ужгородськи, не пошкодуєте точно.

Смачною виходить і псевдоікра з приємним вершковим смаком, який забезпечать масло та плавлений сир. До речі, масло має бути з холодильника, не кімнатної температури.

Рецепт ікри з оселедця

Реклама

На каналі Кухня Evelin використовують відварену моркву. Але щоб вона справді хрумтіла, пропонуємо нарізати її тонкими смужками та бланшувати близько двох хвилин.

Звісно, в блендер її потрібно додавати наприкінці й сильно не подрібнювати.

Ікра з оселедця та моркви

Ікра з оселедця та моркви

Реклама

Інгредієнти:

  • по 2 шт. філе оселедця, плавлений сир, морква;
  • 80 г вершкового масла.

Як приготувати:

  1. У філе прибрати кістки, моркву відварити або бланшувати. Нарізати.
  2. Нарізати сир і холодну олію, перебити в блендері разом із оселедцем.
  3. Додати моркву та ще раз перебити, щоб морква була крупнішою, ніж решта інгредієнтів.

До якого стану потрібно пробити ікру в блендері, дивіться у відео.

Реклама

Як в Естонії готують салат "Росольє", для нього теж потрібний оселедець, дізнаєтесь тут.