Страв в українській кухні, де є варене тісто, чимало. Насамперед це вареники. Якщо не куштували гігантські гилуни, візьміть до уваги цей рецепт.
Отже, книдлі – це, скоріше, величезні галушки. Тісто для них замішується на сирій картоплі та картопляному пюре.
Гуцульські книдлі зі шкварками
Зустрічається ще одна назва книдлів – палюшки, вони замішуються разом із сиром та мають довгасту форму.
Форма для книдлів більше кругла. Коли вони зваряться, додайте вершкове масло або олію. І обов'язково підсмажте цибулю та шкварки.
Рецепт з каналу ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк.
Гуцульські книдлі зі шкварками
Гуцульські книдлі зі шкварками
Складові:
- картопля варена та сира – по 1 кг;
- яйця – 2 шт.;
- сіль, перець – за смаком;
- борошно – 350-400 г;
- вершкове масло – для подачі;
- шкварки та смажена цибуля.
Старовинний рецепт юшки із сушеними грибами знайдете тут.
Як приготувати:
- Один кілограм картоплі відварити та подрібнити у пюре. Додати трохи олії, перемішати.
- Сиру картоплю натерти, добре віджати сік і з'єднати з пюре. Додати сіль та перець за смаком, перемішати.
- Всипати борошно, вбити яйця, замісити тісто і розділити на невеликі коржики.
- Відварити до готовності у підсоленій воді та викласти в миску. Додати вершкове масло й перемішати.
- Подавати зі шкварками та смаженою цибулею.
Детальніше про гуцульські книдлі дивіться у відео нижче.