Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Рецепт гилунів – українських вареників-гігантів з м'ясом

Тісто для них, як вимагає традиція, ріжеться на квадрати. Коли на них потрапила начинка, то скріплюються гилуни навскіс. М'ясо для начинки необхідно попередньо відварити. Подавати зі шкварками та сметаною
Гилуни з м'ясом – рецепт вареників на старий Новий рік
Гилуни з м'ясом – рецепт вареників на старий Новий рік

Старий Новий рік, який усі ми зустрічатимемо 13 січня, – це насамперед вареники. Ми розповідали деякі тонкощі для приготування їх та начинок.

Тож можна взяти це на озброєння та зробити до свята вареники-гіганти гилуни.

Реклама

Зустрічаються різні варіянти – з відвареним м'ясом і цибулею всередині або тельбухами.

У рецепті від sergej-pozhar.livejournal.com – це яловичина.

Гилуни з м'ясом

Інгредієнти:

Реклама
  • Яловичина, цибуля – за смаком
  • Вода – 150 г
  • Борошно – 250 г
  • Олія – 2 ст. л.
  • Сіль, перець, спеції

Як приготувати:

  1. Борошно просіяти, підсолити. Додати олію. Змішати олію з борошном. Закип'ятити воду.
  2. Підливаючи гарячу воду, замісити тісто. Впродовж 10-15 хвилин інтенсивно вимішувати тісто.
  3. Відкласти тісто на 20-30 хвилин, накривши його. За цей час тісто коротко вимісити ще двічі.
  4. Для начинки цибулю дрібно нарізати й обсмажити на олії.
  5. М'ясо дрібно нарізати й додати до цибулі, посолити, поперчити.
  6. Тісто розкачати на квадрати і зліпити вареники, з'єднуючи краї навскіс і закручуючи всередину.
  7. Відварити у підсоленій воді до готовності. Подавати зі сметаною та шкварками.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти