Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Варенуха – готується в глиняному горщику і зігріває краще за глінтвейн

Кілька століть тому варенуху готували на горілці, цей рецепт без алкоголю. Особливість – томлення готового напою в глиняному горщику в духовці
Рецепт української варенухи
Рецепт української варенухи

Отже, не глінтвейном єдиним. Його, з білого або червоного вина, багатьма було випито чимало.

А ось про варенуху добре відомо тим, хто уважно читав "Енеїду", там цьому напою приділяється особлива увага.

Реклама

Колись варенуху робили на горілці, з додаванням узвару, корінців та меду.

Готували її у печі у глиняному посуді, яка щільно закривалася, а кришку обмазували сирим тістом, щоб не розгубилися аромати.

У рецепті від yizhakultura корінці замінюються звичнішими для нас корицею та гвоздикою, також рекомендують додати кардамон та імбир за смаком.

Реклама

Варенуха

Інгредієнти:

  • 3 л води;
  • 600 г сушених яблук, груш, слив, вишні;
  • 3 палички кориці;
  • 10 зірочок гвоздики;
  • 10 горошин духмяного перцю;
  • шкірка сушеного лимона або апельсина;
  • мед – за смаком.

Як приготувати:

  1. Довести до кипіння сушені фрукти та ягоди з водою, залишити на 30 хвилин. Додати всі інгредієнти, перелити у глиняний посуд.
  2. Відправити та поставити в духовку на кілька годин за низької температури. Варенуха не має кипіти.
  3. Закутати горщик у рушник і дати постояти, щоб напій наситився спеціями.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти