Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Рецепти глінтвейну з червоного та білого вина для приємної прогулянки

Якщо у вас є величезний досвід приготування напою, то кількість спецій з варіянтів нижче можна міняти. Гвоздика, кориця та мускатний горіх потрібні обов'язково
Рецепти глінтвейну з білого та червоного вина
Рецепти глінтвейну з білого та червоного вина / Фото: Колаж: Сьогодні

Попереду ще один вихідний, за столом сидіти вже не дуже хочеться – настав час вибиратися на вулицю з глінтвейном разом. Цей найзимовіший напій зігріє та поліпшить настрій.

Рецептів його багато, глінтвейн навіть готують на основі кави та чаю.

Реклама

Пропонуємо два класичні варіянти на основі білого та червоного вина.

Для глінтвейну за рецептом pekyshka.m пропонується спочатку приготувати сироп з невеликою кількістю вина, а потім вилити його решту.

У білий глінтвейн від la_moldova рекомендується додати 1 столову ложку міцного алкоголю.

Реклама

Глінтвейн з білого вина

Інгредієнти:

  • 1 пляшка сухого білого вина;
  • 100 г води;
  • 6-8 шматочків цукру;
  • 5 бутонів гвоздики;
  • 2 палички кориці;
  • по половині апельсина, яблука;
  • 1 ст. л. міцного алкоголю.

Як приготувати:⠀

  1. Воду з цукром та спеціями довести до кипіння. Апельсин і яблуко нарізати тонкими кружальцями. Додати у киплячу воду, варити 1 хвилину.
  2. Додати вино, довести до кипіння, але не кип'ятити. ⠀
  3. Можна додати ложку коньяку або рома. Зняти з вогню, накрити кришкою, дати настоятися 20 хвилин.

Читайте також:

Реклама

Глінтвейн з червоного вина

Інгредієнти:

  • 2 пляшки червоного сухого вина;
  • 2 мандарини;
  • по 1 лимон, лайм;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 6 шт. гвоздики;
  • 1 паличка кориці;
  • 3 лаврове листя;
  • 1 цілий мускатний горіх;
  • 1 стручок ванілі;
  • 2 зірочки бадьяна.

Як приготувати:

  1. Зрізати більшу частину шкірки з мандарина, лимона та лайма.
  2. Помістити цукрову пудру, сік мандарина та шкірку у велику каструлю, увімкнути середній вогонь.
  3. Додати гвоздику, корицю, лаврове листя, мускатний горіх. Розрізати стручок ванілі навпіл, дістати серцевину і додати в каструлю. Влити вино так, щоб воно лише покрило цукор та прянощі.
  4. Помішувати, доки цукор повністю не розчиниться у вині. Довести до кипіння, готувати 4-5 хвилин, доки не утвориться сироп.
  5. Щойно сироп буде готовий, потрібно зменшити температуру, додати бадьян та інше. Обережно підігрівати вино впродовж 5 хвилин.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти