Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Юшка перлова із сушеними грибами – стародавній рецепт української кухні

Гриби відварюються до м'якості окремо, можна використовувати трохи грибного бульйону. Подавати зі сметаною та за бажанням – з вареним яйцем
Юшка із сушених грибів із перловкою
Юшка із сушених грибів із перловкою

Продовжуємо знайомитися з рецептами Зінаїди Клиновецької, які були об'єднані у книзі "Страви та напої в Україні від 1913 року".

Про борщ, який авторка знайшла у місті Бахмач Чернігівської області, ми писали.

Реклама

І знову рецепт першої страви. Цього разу юшки з перловкою та сушеними грибами. Вона може бути пісною, а можна подати її зі сметаною та вареним яйцем для більшої ситності.

В оригінальному рецепті є корінь петрушки та селера, додавайте все, що є з цього, і за своїм смаком.

Юшка перлова із сушеними грибами

Суп з лісовими грибами та перловкою
Суп з лісовими грибами та перловкою

Реклама

Інгредієнти на 1,5 літра води:

  • 1-2 цибулини;
  • 2 моркви;
  • 8 шт. сушених грибів;
  • 100 г перловки;
  • 8 шт. картопля;
  • сіль, перець.

Тут дізнаєтеся про українську страву шпундру з буряком і м'ясом та як її приготувати.

Як приготувати:

Реклама
  1. Цибулю і моркву нарізати і обсмажити на олії. Додати 1 ст. л. борошна, перемішати та готувати кілька хвилин.
  2. Гриби відварити до м'якості та нарізати.
  3. Викласти в киплячу підсолену воду. Додати промиту перловку, варити до готовності крупи.
  4. Додати картоплю, нарізані гриби, посолити та поперчити. Варити до готовності. Подавати зі сметаною.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти