Печиво "Трюфель" на варених жовтках – рецепт найніжнішого печива дитинства

7 грудня 2021, 10:29
Варені жовтки надають максимально пісочну текстуру, випічка буквально тане в роті. Важливо обсипати "трюфелі" какао, коли вони ще теплі

Це печиво приблизно років сорок тому було святковим, як і печиво "Шишки", "Трюфелі" випікали до новорічного столу.

Тоді, як і зараз, однойменні шоколадні цукерки коштували дуже дорого, дозволити їх могли вкрай зрідка.

Печиво "Трюфель"

Реклама

І ця ціна спричинила хвилю експериментів на радянських кухнях – господині намагалися повторити дорогі цукерки з того, що було вдома.

Нічого особливого у складі печива "Трюфель" немає, але перед замісом тіста потрібно відварити три жовтки.

Авторка рецепта elenohka0107 наполягає – обсипати печиво какао треба ще теплим, так посипка максимально прикріпиться до випічки.

Реклама

Печиво "Трюфель"

Інгредієнти для тіста:

  • Варені жовтки – 3 шт.
  • Цукор – 60 г
  • Масло вершкове – 120 г
  • Борошно – 150 г
  • Цедра лимона – 0,5 ч. л.
  • Ванілін за бажанням

Для обсипання:

  • Какао, цукрова пудра – по 2 ст. л.

Як приготувати:

Реклама
  1. Жовтки кімнатної температури розтерти у крихту. Додати масло кімнатної температури, цедру та цукор. Розтерти до однорідної маси.
  2. Додати борошно та замісити тісто. Довго вимішувати не потрібно, тісто має зібратися в кулю. Готове тісто не розсипається, добре тримає форму, дуже м'яке.
  3. Розділити масу на однакові кульки та викласти на дошку. Верхівку кульки можна витягнути, надаючи конусоподібної форми. Прибрати на 30 хвилин у морозилку.
  4. Духовку розігріти до 180 градусів. Викласти печиво на деко. Випікати близько 25 хвилин. Печиво має підрум'янитися.
  5. Какао з цукровою пудрою просіяти. Обваляти в посипці ще тепле печиво.