Шпикачки утопенці – за що їх люблять чехи і чому їх треба приготувати любителям пива

11 січня 2022, 11:20
Тому що вони, на думку чехів, є найкращим, що може бути під пиво. Важливо вибрати хороші шпикачки , із салом. Саме із салом, а не жиром

Продовжуємо знайомитися зі світом сосисок-сардельок-шпикачок. Ми розповідали, як приготувати практично легендарні німецькі карівурст, тепер ці мариновані утопленці з Чехії.

Утопенцями вони називаються, бо "тонуть" у пряному маринаді, при цьому начинені солоними огірками, цибулею, гострим перцем та часником.

Мариновані шпикачки утопенці

Реклама

За бажанням, перед тим, як відправити шпикачки до банки, їх можна обмазати гірчицею.

Що довше вони маринуватимуться, то стануть смачнішими. Шість днів цього процесу – мінімум. Адже утопенці можуть пробути в соусі до кількох тижнів.

І так, якщо не любите пиво, а утопенці – прекрасна під нього закуска, – то спробуйте їх разом з картопляним пюре.

Реклама

Авторка рецепта – prague397 – радить брати банку із широким горлом, так буде зручніше.

Утопенці

Інгредієнти:

  • Шпикачки – 800 г
  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Часник – 1 голівка
  • Цибуля – 3 шт.

Для маринаду:

Реклама
  • Оцет білий винний – 150 г
  • Вода – 500 г
  • Олія, сіль – по 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Лаврове листя – 2 шт.
  • Перець духмяний – 2-3 шт.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Перець горошком – 15 шт.

Як приготувати:

  1. Цибулю (1 шт.), огірки, перець (половину) та чотири зубчики часнику подрібнити. Шпикачки розрізати вздовж, викласти начинку та помістити в банку. Перекладаючи їх цибулею, часником і огірками, що залишилися.
  2. Поєднати всі інгредієнти для маринаду і добре підігріти на вогні. Важливо не доводити до кипіння.
  3. Залити маринадом утопенці та відправити на нижню полицю холодильника.