Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Німецький фастфуд удома: як приготувати пряну сосиску карівурст

З незвичайного у складі соусу – яблучне пюре та зовсім трохи вустерського соусу. Використовуються томати у власному соку, які потрібно подрібнити, якщо вони великі. Подається карівурст зі смаженою картоплею
Карівурст - рецепт
Карівурст - рецепт

Коли потрібно швидко відповісти на запитання: "Які страви німецької кухні вам відомі", то більшість відповідей звучатиме так: "Дивовижний крендель брецель та сосиски карівурст".

Це справді те, по що туристи вишиковуються в чергу перед кіосками з фастфудом. Наприклад, карівурстів у країні щорічно продають сотнями мільйонів.

Реклама

Безперечно велика цифра, яка, власне, і підтверджує популярність цих ароматних сосисок.

Авторка рецепта нижче – nadja_fly – каже, що рецептів карівурсту існує мінімум 30, але в ньому обов'язково має бути карі, трохи вустерського соусу.

Карівурст з'явилися не без допомоги англійських солдатів

Карівурст традиційно подають зі смаженою картоплею
Карівурст традиційно подають зі смаженою картоплею

Реклама

Або, швидше, завдяки саме їм. 1949 року в британському секторі Берліна працювала жінка на ім'я Герта Хойвер.

У неї була своя закусочна, там вона торгувала смаженими сосисками. Де вона примудрялася їх діставати в той непростий для Німеччини час – невідомо.

Здружившись із англійськими солдатами, вона отримала від них карі та вустерський соус.

Реклама

Потім пішла на ризик – замінила баварську гірчицю, смажену цибулю та мариновані огірки, з цим вона продавала свої сосиски, на новий соус.

І сосиски Герти з пряним яскраво-червоним соусом стали купувати. Причому так активно, що жінці вдалося зібрати гроші та відкрити свій ресторан.

Сьогодні німці та туристи на рік з'їдають сотні мільйонів цих сосисок. А понад десять років тому в Берліні було відкрито музей, присвячений карівурсту.

Читайте також:

Карівурст – рецепт

Інгредієнти:

  • 2 цибулини;
  • 4 ст. л. олії;
  • 3 ч. л. порошку карі;
  • По 2 ст. л. томатної пасти, яблучного оцту;
  • 1 бляшанка (425 мл) помідорів у власному соку;
  • 3 ст. л. кетчупу;
  • 100 мл яблучного соку;
  • Сіль, перець, цукор;
  • Вустерський соус – за смаком;
  • 4 сардельки.

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Обсмажити на олії. Додати 2 ч. л. порошку карі, злегка обсмажити, додати томатну пасту, обсмажити ще раз.
  2. У сковороду викласти подрібнені томати у власному соку, кетчуп, влити яблучний сік та оцет. Готувати близько 10 хвилин. Соус посолити, поперчити, додати чайну ложку цукру та вустерський соус.
  3. У олії обсмажити сардельки 5-7 хвилин. Вийняти і порізати кружальцями. Розкласти по тарілках, полити соусом, зверху посипати карі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти