Через затяжну весну активне використання зелені почалося зовсім недавно. Як приготувати борщ із щавлем та яйцем – ми писали, настав час для кропиви.
Звичайно, її потрібно збирати в чистій місцині та наймолодшу. Стебла приберіть, не забувши про всяк випадок надягнути рукавички.
Рецепт супу з кропивою та куркою
Рецепт редакційний. Радимо використовувати курячі стегна, це м'ясо соковитіше за філе. Одне збите яйце виллєте в суп, коли кипітиме, друге, варене, стане його прикрасою.
Суп з кропивою та куркою
Суп з кропивою та куркою
Інгредієнти:
- курячі стегна – 200 г;
- картопля – 3 шт.;
- кропива (молоде листя) – 100-150 г;
- яйце – 3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- половина моркви;
- сіль, спеції – на смак.
Як приготувати:
- Зварити курячий бульйон, посолити, додати спеції на смак.
- Картоплю нарізати недрібною соломкою, додати в бульйон. Варити до напівготовності. Додати подрібнену цибулю й терту моркву.
- Кропиву промити, прибрати жорсткі стеблинки, дрібно нарізати і додати в суп. Варити 7 хвилин.
- Одне яйце збити й акуратно влити в суп тонким струмком, постійно мішаючи. Варити дві хвилини. Прикрасити вареним яйцем.
Якщо любите щавель, то тут зібрані цікаві рецепти, як його корисно застосувати на кухні.