Симпатичний суп з кропивою та куркою – як приготувати правильно та простий рецепт

23 травня 2022, 17:30
Властивий колір суп з кропивою отримує, якщо моркву та цибулю не засмажувати, а подрібнити й додати до бульйону

Через затяжну весну активне використання зелені почалося зовсім недавно. Як приготувати борщ із щавлем та яйцем – ми писали, настав час для кропиви.

Звичайно, її потрібно збирати в чистій місцині та наймолодшу. Стебла приберіть, не забувши про всяк випадок надягнути рукавички.

Рецепт супу з кропивою та куркою

Реклама

Рецепт редакційний. Радимо використовувати курячі стегна, це м'ясо соковитіше за філе. Одне збите яйце виллєте в суп, коли кипітиме, друге, варене, стане його прикрасою.

Суп з кропивою та куркою

Суп з кропивою та куркою

Інгредієнти:

Реклама
  • курячі стегна – 200 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • кропива (молоде листя) – 100-150 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • половина моркви;
  • сіль, спеції – на смак.

Як приготувати:

  1. Зварити курячий бульйон, посолити, додати спеції на смак.
  2. Картоплю нарізати недрібною соломкою, додати в бульйон. Варити до напівготовності. Додати подрібнену цибулю й терту моркву.
  3. Кропиву промити, прибрати жорсткі стеблинки, дрібно нарізати і додати в суп. Варити 7 хвилин.
  4. Одне яйце збити й акуратно влити в суп тонким струмком, постійно мішаючи. Варити дві хвилини. Прикрасити вареним яйцем.

Якщо любите щавель, то тут зібрані цікаві рецепти, як його корисно застосувати на кухні.