Навіть якщо вважати себе шанувальником м'яса, іноді від нього можна відмовитися. На користь легшої їжі.
Це можуть бути запіканки на основі рису та індички або повністю овочеві.
Запіканка з капусти
Цей рецепт зі сторінки Смаколики від Олени. Фудблогерка не вказує конкретні спеції, у своїй запіканці вона використовує трохи паприки та сушений часник.
Капустяна запіканка
Запіканка з капусти в духовці
Інгредієнти:
- капуста – 500 г;
- морква – 1 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- кефір – 130 мл;
- борошно – 50 г;
- крохмаль, розпушувач – по 0,5 ч. л.;
- сир – 100 г;
- сіль, перець, сухий часник, зелень.
У Греції люблять тушкувати капусту з рисом, називається вона лаханоризо.
Як приготувати:
- Капусту нашаткувати, посолити і перемішати. Зелену цибулю нарізати, моркву натерти.
- Яйця збити з кефіром і спеціями до однорідності. Крохмаль і розпушувач з'єднати та додати до яєчної суміші. Перемішати.
- Капусту трохи пом'яти руками, додати цибулю та моркву. Перемішати.
- Форму змастити вершковим маслом і припорошити борошном.
- Викласти овочі та рівномірно полити заливкою.
- Запікати в розігрітій до 190 градусів духовці 30-35 хвилин.
- За 5 хвилин до закінчення приготування посипати тертим сиром.
Тут дивіться весь процес приготування цієї смачної вечері.