4 цікаві способи, як смачно використовувати м'яту

1 червня 2022, 12:11
Це не тільки ароматний і корисний чай, це прекрасний інгредієнт для красивого печива, цікавого соусу для м'ясних страв і не тільки

М'ята – це не тільки декор різних страв і дуже корисний чай. Сироп і варення з неї можна використовувати для лимонадів, мохіто, як просочення для торта, додатковий інгредієнт у крем або підливу для млинців.

Підійде духмяна м'ята. Вона має бути соковитою і максимально свіжою.

Як використовувати м'яту в кулінарії

Реклама

Як використовувати м'яту в кулінарії

Як смачно використовувати м'яту

1. Заморозити для напоїв та випічки. Коли використовуватимете її, наприклад, для м'ятного печива, дайте розтанути за кімнатніої температури.

2. Заморозити з водою у формах для льоду. Така м'ята підійде для мохіто та інших напоїв.

Реклама

3. Приготувати соус для м'яса. Для цього потрібно взяти м'яту, листя петрушки. Додати сіль, перець, оливкову олію та пробити в блендері.

4. Зварити варення або сироп з м'яти. На 300 грамів промитої та просушеної м'яти потрібно два лимони, близько двох кілограмів цукру.

М'яту наріжте і складіть у каструлю з товстим дном. Потім її потрібно залити 700 мілілітрами води та поставити на вогонь.

Реклама

Після того, як вода закипить, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин. Тепер відвар потрібно настояти 10-12 годин.

Тепер можна проціджувати відвар через кілька прошарків м'яти. Знову перелийте відвар у кастрюлю, додайте цукор і доведіть до кипіння.

Додайте нарізані лимони та проваріть не менше 45 хвилин. Чим довше варитимете майбутнє варення, тим густіше воно стане. Зберігайте заготівлю у стерилізованих банках.

Якщо любите випічку з ароматним лимонним кремом, тут читайте його простий рецепт.