Колись її називали "м'ясом для бідних". Тоді то був сарказм, а тепер усі розуміють: це дуже корисний продукт, з якого можна приготувати багато цікавого і смачного. Пам'ятаймо і про рослинний білок. Його кількість у цих бобових максимальна. Дізнаємося, як приготувати квасолю так, щоб вона була вдвічі смачніша.
Як приготувати квасолю смачно
Не додавайте соду під час варіння бобових
Лайфхак 1. Квасолю потрібно замочувати. На 8-12 годин. Потім цю воду обов'язково злити і варити бобові в свіжій. Квасоля швидше звариться, не тріскатиметься. Також замочування помітно втамує її насичений бобовий смак.
Лайфхак 2. Замочуйте квасолю у великій каструлі. Навіть якщо ви залишите квасолю у воді на кілька годин, вона все одно збільшиться в обсязі, а кількість води зменшиться.
Квасоля опиниться над водою і почне підсихати. Зрозуміло, що рівномірно зварений продукт ви не отримаєте. Краще не шкодувати води, а налити її утричі більше від кількості бобових. Тим паче якщо плануєте замочувати всю ніч.
Лайфхак 3. Не варіть на повільному вогні. Квасоля має щонайшвидше закипіти. Хтось додає потроху холодної води в обсязі 3 ст. л. кожні 15 хвилин. Так квасоля щоразу закипатиме і швидше звариться.
Інші недоливають воду, а повністю її замінюють після закипання, додаючи трохи олії для м'якості бобових.
Лайфхак 4. Не закривайте квасолю кришкою. Як радять досвідчені господині, червона квасоля не втратить свій насичений колір і матиме симпатичний вигляд у салаті.
Лайфхак 5. Не бійтеся солити квасолю. Сіль не зробить її жорсткою. Столова ложка солі на 4-5 літрів води допоможе бобовим зваритися швидше і смак їхній покращиться.
Лайфхак 6. Не додавайте соду під час варіння. Так робить багато хто, щоб скоротити час приготування. Це велика помилка. Сода зіпсує смак квасолі.
Лайфхак 7. Додайте 30-50 мл молока наприкінці варіння. Молоко зробить квасолю трохи м'якшою.
Тут дізнаєтеся, як посмажити по-справжньому смачну картоплю.