Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

9 важливих лайфхаків для найсмачніших голубців

Якщо у вас старе капустяне листя, то після того, як ви його проварили, відбийте кулінарним молотком. Фарш для начинки теж треба добре відбити руками і додати трохи вершків та цибулі
Голубці в духовці
Голубці в духовці

Вважати, що голубці – це суто наш винахід, неправильно. Такий спосіб приготування їжі є на Кавказі (долма) або в Швейцарії – там їх називають капунси. Сьогодні голубці можна начиняти будь-чим – не тільки фаршем і крупою. Та правило для всіх одне – це щільний і водночас ніжний лист, і соковита, але цілісна начинка. Рекомендації з приготування вдалих голубців зібрані нижче.

Капустяне листя

Голубці з листя молодої капусти смачніше
Голубці з листя молодої капусти смачніше

Реклама

Лайфхак 1. Вони мають бути з молодої капусти, бо її листя пластичніше і пружніше. Старе листя жилаве, буде нерівномірно готуватися і може прорватися.

Лайфхак 2. Використовуйте листя пекінської або савойської капусти, воно ніжніше. З ним виходять вишукані мініголубці. Відварювати перед приготуванням це листя потрібно набагато менше за часом. Найчастіше – просто залити окропом або відбити молотком.

Читайте також:

Реклама

Начинка

Ідеальна пропорція інгредієнтів для начинки – 1:1
Ідеальна пропорція інгредієнтів для начинки – 1:1

Лайфхак 3. Ідеальне співвідношення інгредієнтів для голубців з м'ясом – одна порція крупи до однієї порції фаршу. Якщо готуєте без м'яса, то теж варто дотримуватися цієї рекомендації. Наприклад, булгур і овочі в пропорції 1:1.

Лайфхак 4. Для соковитості начинки можна додати трохи цибулі, вершкового масла або вершків.

Реклама

Лайфхак 5. Якщо готуєте голубці з фаршем, то його потрібно ретельно відбити, як це роблять для котлет. Так ваша начинка буде щільною і не прорве капустяне листя.

Приготування

Після приготування голубці мають настоятися не менше 30 хвилин
Після приготування голубці мають настоятися не менше 30 хвилин

Лайфхак 6. Готувати голубці краще в посуді з товстим дном. Це обов'язково, тушкуватимете ви їх чи запікатимете.

Лайфхак 7. У соус до голубців додають сметану, вершки і спеції. Так страва насититься вершковим ароматом і смаком спецій.

Лайфхак 8. Якщо ваші голубці будуть зі старої капусти, то їх потрібно обсмажити з усіх боків по кілька хвилин на олії або вершковому маслі.

Лайфхак 9. Тушкувати голубці потрібно трохи більше 30 хвилин. Після того, як вони готові, дайте їм настоятися ще пів години.

Тут дізнаєтеся, як приготувати соковиту курячу печінку.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти