Американський бісквіт на гарячому молоці – особливості й тонкощі рецепта

14 травня 2022, 14:32
Він настільки ніжний, що й без крему буде смачний. Можна злегка просочити його шоколадною помадкою або просто прикрасити корицею та цукровою пудрою

Бісквіти в США використовують дуже часто, наприклад, у неймовірно красивому бостонському пирозі, точніше, торті.

Але до кінця невідомо, чому господині стали називати бісквіт, який замішується на гарячому молоці, американським. Але це не має особливого значення, важливий результат, а він повітряний, м'який та ніжний.

Рецепт американського бісквіту на гарячому молоці

Реклама

Крім гарячого молока, ще й вершкове масло треба буде добре підігріти. За всіма правилами американський бісквіт має полежати в холодильнику, загорнутим у плівці. Але це правило можна порушити.

Рецепт зі сторінки zefirka_kat.

Американський бісквіт на гарячому молоці

Американський бісквіт на гарячому молоці

Реклама

Інгредієнти:

  • 240 г борошна;
  • 200 г цукру;
  • 4 яйця С1;
  • 70 г вершкового масла;
  • 150 мл молока;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • щіпка ваніліну.

Цей бісквіт можна використовувати для торта "Чарівниця", рецепту якого от уже понад 50 років.

Як приготувати:

Реклама
  1. Яйця збити з цукром до пишної піни впродовж 10 хвилин ручним міксером. Маса не буде щільною, але триматиме форму.
  2. Борошно з'єднати з розпушувачем та ваніліном. Просіяти в яєчну масу частинами, обережно вимісити, щоб маса не осіла.
  3. Молоко разом з маслом довести до кипіння й одразу ввести в тісто в 2-3 прийоми, обережно перемішуючи.
  4. Дно форми застелити пергаментом та перелити тісто.
  5. Випікати у розігрітій до 170 градусів духовці близько 40 хвилин. Готовність перевіряти шпажкою.
  6. Перекласти охолоджуватись на решітку.

Рецепт гарного баскського пирога із заварним кремом знайдете тут.