Ароматне та наваристе рагу спецатино – італійський рецепт (фото)

25 червня 2022, 11:50
Густота спецатино залежить від особистих переваг. Це регулюється водою та спеціями. У цьому рецепті використовується яловичина, ще потрібно кілька ложок білого вина

Ми любимо італійську кухню за її простоту та неповторну різноманітність. У цій країні чимало простої домашньої їжі. Якщо це тушкована курка, то її готують з томатами у власному соку або зі свіжими.

З куркою спецатино теж готують, правда, не додають томатну пасту або свіжі томати.

Як приготувати італійське рагу спецатино

Реклама

Тут потрібні яловичина та картопля. Нарізайте їх приблизно однакового розміру. М'ясо перед обсмажуванням обвалюється в борошні. Улюблені овочі вітаються.

Рецепт зі сторінки mamma_mia_kak_vkusno.

Спецатино з м'яса та картоплі

Спецатино з м'яса та картоплі

Реклама

Інгредієнти:

  • яловичина – 700 г;
  • морква, цибуля – по 1 шт.;
  • картопля – 4 шт.,
  • протерті помідори – 80 г;
  • борошно – 50 г;
  • біле вино – 50 мл;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • розмарин – гілочка,
  • лаврове листя – 2-3 шт.,
  • чорний перець, сіль.

Як приготувати:

  1. Дрібно нарізати цибулю та моркву. Обсмажити на оливковій олії до золотавого кольору.
  2. М'ясо нарізати на невеликі шматочки й обкачати в борошні. Струсити надлишки борошна, додати до цибулі з морквою. Обсмажити трохи з усіх боків.
  3. Налити вино, додати лаврове листя, розмарин і тушкувати, доки вино не випарується.
  4. Додати протерті помідори, трохи води, сіль та чорний перець. Тушкувати під кришкою близько години.
  5. Картоплю нарізати кубиками, додати до м'яса й готувати ще 20 хвилин.

Не пропустіть незвичайні італійські мафіни, для них потрібна картопля та гриби.