Без борошна та без яєць – як приготувати хрусткі деруни

2 березня 2022, 14:16
Щоби деруни вийшли, терті цибулю та картоплю потрібно процідити і смажити їх на більшій кількості олії, ніж зазвичай

Деруни – одна з найулюбленіших нами страв і може швидко врятувати в непрості часи. На Закарпатті готують панський дерун, для нього потрібні гриби та шкварки.

Рецепт, що нижче, – це максимально бюджетний варіянт цієї страви.

Котлети "Сирний барон"

Реклама

Цибуля та картопля натираються на дрібній тертці. Причому автор рецепта – Tasty Food – радить спочатку натерти саме цибулю, а потім до неї – картоплю. Це не дозволить їй потемніти.

Деруни без борошна та яєць

Деруни без борошна та яєць

Інгредієнти:

Реклама
  • картопля – 1 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль, перець, олія.

Як приготувати картопляну бабку із сушеними грибами – читайте тут.

Як приготувати:

  1. Натерти цибулю, потім – картоплю. З'єднати та ретельно процідити суміш.
  2. Додати спеції та перемішати.
  3. Розігріти олію і насмажити деруни. Під час смаження щоразу перемішувати тісто.