"Біфштекс на коні" – рецепт м'ясного обіду з класною подачею

6 лютого 2022, 17:52
Це французька страва, має ще одну назву – "біфштекс верхи". Готується з рубаного м'яса, подається зі смаженим яйцем та картопляним пюре

Це, як зі стейком Солсбері, який зовсім не стейк, а смачна котлета. Тобто є дрібна плутанина.

"Біфштекс верхи" або "біфштекс на коні", якщо увімкнути логіку, має бути на яйці. Але ні, яйце його прикрашає.

"Біфштекс верхи"

Реклама

Страва нехитра абсолютно, зате апетитна й ситна. У фарш додається шматочок вершкового масла, а жовток окатої яєчні тільки покращить м'ясо.

І котлети, і яйця бажано смажити паралельно, щоб вони залишалися гарячими під час подачі.

Щодо пюре, то на сайті Тendreetplus.fr пропонують варити картоплю в кожушках з додаванням кількох розчавлених зубчиків часнику. Після того, як воно буде готове, покладіть трохи тертого імбиру і прикрасьте свіжою кінзою.

Реклама

На іншому сайті – La-viande.fr – радять для ситності обсмажити сирокопчену ковбасу і покласти її між біфштексом та яйцем.

І нарешті, фудблогерка herringinfurs.blogspot.comне рекомендує вимішувати фарш довго, інакше котлети будуть надто щільними.

"Біфштекс на коні"

"Біфштекс верхи"

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 кг хорошого яловичого фаршу;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. олії;
  • часник, імбир – для пюре;
  • 6 яєць;
  • сіль та мелений чорний перець – за смаком.

Якщо любите свинину, то тут знайдете рецепт відбивних з яблуками.

Як приготувати:

  1. Фарш посолити, поперчити та перемішати. Розділити на 6 частин.
  2. Половину вершкового масла розрізати на 6 маленьких шматочків. Покласти всередину кожної порції з фаршу. Сформувати маленькі котлети. Завтовшки – 2 см, завдовжки трохи більше звичайного смаженого яйця.
  3. На розігрітій олії обсмажити по 2-3 хвилини з кожного боку. Зняти на тарілку, загорнути фольгою.
  4. На вершковому маслі посмажити окату яєчню. Жовток має залишатися напіврідким.
  5. Зняти яйця, викласти на котлети. Посолити, поперчити за смаком.