Що приготувати коханому на 14 лютого – рецепти соковитої свинини та курячих рулетів у беконі

9 лютого 2022, 12:18
Усе це готується не довше однієї години, а виходить дуже красиво і смачно, судячи зі складових цих страв. Авторка рецептів не дає додаткових спецій, крім солі та перцю. Спеції додавайте на свій смак

У День закоханих особливо хочеться здивувати. Не лише приємним подарунком, ніжними словами та несподіваними зізнаннями, а й смачною їжею.

Ми публікували добірку актуальних рецептів на 14 лютого, рецепти нижче радимо відтворити, щоб нагодувати чоловіка.

Рецепти на 14 лютого / Фото: Колаж: Сьогодні

Реклама

До речі, й самі чоловіки з ними легко впораються.

Свинина спочатку обсмажиться, потім запечеться у сметані. А всередині курячих рулетів буде вершковий сир із зеленню.

Рецепт від фудблогерки matushka_hariet.

Реклама

Курячі рулети в беконі

Курячі рулети в беконі

Інгредієнти:

  • куряче філе – 2 шт.
  • вершковий сир – 100 г;
  • бекон сирокопчений – упаковка;
  • часник – 1 зуб.;
  • петрушка, базилік, м'ята;
  • сіль, перець.

А в Туреччині готують курячий рулет із сухофруктами в соусі на основі вина, меду та прянощів – цей цікавий рецепт знайдете тут.

Реклама

Як приготувати:

  1. Нарізані зелень та часник змішати із сиром. Філе обробити на частини та добре відбити. Посолити та поперчити.
  2. Викласти начинку, згорнути у рулет та загорнути в бекон.
  3. Запікати у формі в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Використовувати функцію гриль для красивої скоринки.

Свинини у сметанно-цибулевому соусі

Свинини у сметанно-цибулевому соусі

Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 500 г;
  • часник – 2 зуб.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сметана – 60 г;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • вода – 120 мл;
  • чебрець, сіль, перець.

Тут знайдете рецепт ситного болгарського гювеча, він також готується зі свининою.

Як приготувати:

  1. Свинину нарізати кубиками, цибулю – півкільцями, часник подрібнити.
  2. Обсмажити свинину до золотавої скоринки. Перекласти у посуд для тушкування.
  3. Цибулю обсмажити на цій же сковороді, перекласти до м'яса. Додати спеції та перемішати.
  4. Влити воду і тушкувати 40-50 хвилин до м'якості м'яса.
  5. Сметану з'єднати з борошном, додати до м'яса і перемішати. Тушкувати ще 5 хвилин.