Цікаво, що й смачний домашній сир із молока та кефіру, і насамперед цей, плавлений, готується швидше, ніж ви збігаєте до найближчого магазину.
Для більшої переконливості, що варто спробувати приготувати плавлений сир удома, прочитайте склад того, який ви купуєте.
Домашній плавлений сир
Усі додаткові інгредієнти – зелень, спеції, в'ялені томати, копчене м'ясо – треба додавати наприкінці.
Рецепт зі сторінки galya_kost.
Домашній плавлений сир
Домашній плавлений сир
Інгредієнти:
- сир 9% – 600 г;
- яйце – 1 шт.
- масло вершкове кімнатної температури 82% – 60 г;
- сіль -1 ч. л.;
- сода – 0,5 ч. л.
Як приготувати:
- Сир подрібнити у блендері. Перекласти в каструлю з товстими стінками. Додати яйце, сіль, соду. Добре перемішати й поставити на маленький вогонь.
- Готувати на повільному вогні, доки сир повністю не розплавиться. Додати масло та довести до кипіння. Має бути рідка однорідна маса.
- За бажанням додати зелень або в'ялені томати. Викласти в контейнер, дати охолонути за кімнатної температури.