Домашній сир за 30 хвилин – бюджетний рецепт, з яким впорається кожен

14 березня 2022, 17:31
Ще потрібен оцет 9% та сіль. Після того, як сироватка стече, а сир сформується, накрийте його плівкою, щоб скоринка не обвітрилася

За наявності молока в домашніх умовах можна приготувати не тільки цей сир, а й моцарелу, як це правильно зробити, ми писали.

Тут дуже важливо повільно й тонким струмком вливати в гаряче молоко оцтову воду.

Домашній сир - рецепт

Реклама

Після того, як сир сформований і з нього продовжує стікати сироватка, накрийте плівкою, щоб не обвітрився.

Рецепт каналу Appetissimo розрахований на шість літрів молока, скорочуйте кількість інших інгредієнтів, якщо молока у вас менше.

Домашній сир з молока

Інгредієнти:

Реклама
  • молоко – 6 л;
  • оцет (9%) – 6 ст. л.;
  • вода – 180 мл;
  • сіль – 1 ч. л.

Тут дізнаєтесь, як зробити домашні сосиски з курячого філе.

Як приготувати:

  1. Молоко довести до температури 90-95 градусів.
  2. Оцет розвести у воді.
  3. Якщо на молоці під час підігрівання утворилася піна, молоко слід перемішати. Зменшити вогонь до мінімального.
  4. Влити воду з оцтом дуже повільно, помішуючи, тонким струмком. Щойно сироватка відокремилася, одразу ж перестати наливати воду з оцтом.
  5. Зняти з плити та викласти сирну масу у форму для проціджування.
  6. Під час викладання у форму посолити.
  7. Коли сир практично стік, накрити пакетами або плівкою до повного остигання.

Тут дивіться, як правильно вливати оцтову воду у молоко під час варіння сиру.

Реклама