Французький багет з чотирьох інгредієнтів – простий рецепт

9 квітня 2022, 08:18
Тісто має відстоятись двічі – після замісу та перед випіканням у вигляді вже сформованих багетів. Під час випікання в духовці має бути деко з водою

У Франції, як і в Італії, не уявляють свій раціон без свіжоспеченого хліба. У Тоскані його печуть із сушеними травами та з невеликою кількістю сиру.

А коли ми кажемо про французький хліб, то згадуємо насамперед багет, довгастий і дуже хрумкий.

Домашній багет

Реклама

Щоб отримати ту саму скоринку, під деком з багетом потрібно поставити глибоке деко з водою. Хліб випікатиметься поступово і буде дуже ніжним усередині.

Рецепт з каналу Бухарська Кухня.

Французький багет

Французький багет

Реклама

Інгредієнти:

  • 550 г борошна;
  • 350 мл теплої води;
  • 5 г сухих дріжджів;
  • 1 ч. л. солі.

Рецепт соковитого хліба, що готується на сковороді, читайте тут.

Як приготувати:

Реклама
  1. Дріжджі розвести у гарячій воді. додати сіль. Залишити на п'ять-сім хвилин.
  2. Частками ввести просіяне борошно, перемішати. Залишити для підняття на 30 хвилин.
  3. Тісто обім'яти і викласти на припилену борошном поверхню. Розділити на дві частини, сформувати багети і викласти на злегка присипане борошном, застелене деко. Накрити рушником, залишити на 20 хвилин.
  4. У нижнє деко налити воду і розігріти духовку до 220 градусів.
  5. Багети присипати борошном і зробити надрізи.
  6. Коли з'явиться пара над деком з водою, випікати багети 40 хвилин.

Докладніше про ці багети дивіться у відео.