Це максимально швидкий хліб, який тільки може бути. Смажиться він не довше пів години з обох боків. Яєць і молока, як і для величезних коржів лангош, не потрібно.
Обов'язково просійте борошно, а кефір підігрійте до трохи теплішого стану, ніж кімнатна температура. Ну й при смаженні хліб накривається високою мискою, щоб не заважати йому підніматися.
Рецепт з каналу Ольга Мірошниченко.
Хліб на сковороді
Інгредієнти:
- борошно – 450 г;
- дріжджі – 1,5 ч. л.;
- кефір (кімнатної температури) або вода – 300-320 г;
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- олія – 2 ст. л. +1 ст. л. для змащення.
Тут дізнаєтесь, як спекти молочний та повітряний хліб хокайдо.
Як приготувати:
- Борошно просіяти. Додати цукор, сіль та дріжджі.
- Зробити заглиблення та вилити кефір. Замісити тісто, воно вийде липким.
- Додати олію та вмішати її в тісто. Зібрати тісто в грудку.
- Змастити миску для вистоювання олією, викласти тісто, накрити плівкою і залишити на 40 хвилин.
- Обім'яти тісто та сформувати колобок. Сковороду змастити олію.
- Викласти тісто і розплющити. Дати відпочити 15 хвилин. Накрити глибокою мискою, щоб не заважати тісту підніматися.
- Випікати на повільному вогні 17 хвилин.
- Зняти миску, на хліб покласти пергамент, тарілку та перевернути. У пергаменті покласти хліб у сковороду.
- Накрити кришкою і допікати 10-15 хвилин з іншого боку.
Тут дивіться докладний процес приготування хліба на сковороді.