Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Молочний хліб хокайдо – рецепт соковитої випічки

Особливість – молочна заварка. Саме вона подарує хлібу яскравий вершковий смак. Заготівлі треба буде розкачати та скрутити в рулети
Японський молочний хліб хокайдо
Японський молочний хліб хокайдо

Завдяки екстраповітряному хлібу шокупану ми переконалися, що в мистецтві випікання хліба японці можуть давно змагатися, наприклад, з італійцями.

Хокайдо – це соковитий хліб, який випікається на спеціяльній заварці тенгджонг. Заварка має постояти в холоді кілька годин.

Реклама

Кажуть, колись у Японії для хокайдо бралося молоко від корів, що паслися на лавандових полях.

Загальний час замішування, як каже досвідчена господиня Ольга Шобутинська, становитиме 25-30 хвилин. На вистоювання тіста треба близько трьох годин.

Японський молочний хліб хокайдо

Японський молочний хліб хокайдо
Японський молочний хліб хокайдо

Реклама

Для заварки:

  • 20 г пшеничного борошна вищого ґатунку;
  • 100 мл води.

Для тіста:

  • заварка;
  • 350 г пшеничного борошна;
  • 35 г цукру;
  • 7 г солі;
  • 1 велике яйце;
  • 110 мл молока;
  • 10 г сухого молока;
  • 5 г сухих швидких дріжджів;
  • 30 г вершкового масла кімнатної температури.

Для змащування:

Реклама
  • 1 яйце;
  • 1,5 ст. л. молока.

Тут знайдете рецепт вовняного хліба, який теж зміг завоювати YouTube.

Як приготувати:

  1. Для тангджонг (заварки) довести воду майже до кипіння. Влити в борошно і добре розмішати вінчиком. Накрити плівкою в контакт і прибрати в холод на три години.
  2. Для тіста поєднати 1 ч. л. цукру та дріжджі. Влити тепле молоко, добре перемішати та залишити на 5 хвилин.
  3. Змішати решту цукру, сіль і яйце. Збити вінчиком і додати сухе молоко. Перемішати до однорідності.
  4. У просіяне борошно влити яєчну масу, дріжджову суміш і заварку кімнатної температури, її можна прогріти на водяній бані.
  5. Замісити тісто, відбиваючи тісто об стіл, розтягуючи та складаючи. Так вимішувати 15-20 хвилин.
  6. Частинами підмісити масло кімнатної температури.
  7. Ємність змастити вершковим маслом, покласти тісто, накрити плівкою і залишити за кімнатної температури на півтори години.
  8. Розділити тісто на частини, обім'яти, накрити і дати відпочити 15 хвилин.
  9. Форму добре змастити олією. Викласти заготівлі.
  10. Кожну частину розкачати в пласт завтовшки 7-10 мм. Скласти конвертом та притиснути рукою.
  11. Розкачати в довгий прямокутний пласт завтовшки 5-7 мм. Завширшки пласт має відповідати формі. Згорнути у рулет. Викласти у форму. Так сформувати інші частини тіста.
  12. Накрити та залишити за кімнатної температури на півтори години.
  13. Для змащування хліба збити яйце, додати молоко та процідити суміш. Змастити хакайдо.
  14. Випікати у розігрітій до 190 градусів 30 хвилин. Режим без конвекції.

Тут дивіться всі деталі формування японського молочного хліба.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти