Грибна лазанья на сковороді – найшвидший рецепт

3 березня 2022, 17:44
Бажано, щоб сковорода була великою. Листки лазаньї, якщо вони не помістяться, можна поламати. Бешамель готується у цій же сковороді

Класична лазанья з м'ясом та болоньєзе – процес дещо кропіткий, страва запікається. Ця, грибна, готується в одній сковороді.

Бешамель робити теж не доведеться – молоко або сметана обсмажуватиметься з цибулею та часником. Якщо хочете красивішу скоринку, відправте лазанью на кілька хвилин у духовку.

Грибна лазанья

Реклама

Рецепт із сайту Вonappetit.com.

Грибна лазанья

Інгредієнти:

  • 300 г грибів;
  • цибулина;
  • 3 зуб. часнику;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 250 мл молока;
  • лимон;;
  • сир;
  • 50 г кефіру або сметани;
  • листи лазаньї, розламані навпіл;
  • сіль, перець, спеції.

Рецепт турецької ягли, яка сміливо може змагатися з лазаньєю, дізнаєтесь тут .

Реклама

Як приготувати:

  1. У великій глибокій сковороді розігрійте 3 ст. л. олії. Додайте гриби і готуйте, не перемішуючи, 4 хвилини. Приправте сіллю та готуйте, періодично помішуючи, 5-7 хвилин. Викладіть на тарілку і додайте чебрець.
  2. Обсмажте в цій же сковороді нарізану цибулю та подрібнений часник. Додайте борошно і смажте близько 1 хвилини.
  3. Додайте молоко, спеції за смаком та 200 мл води, натріть у сковороду трохи цедри лимона. Готуйте 5-7 хвилин.
  4. Зменшіть вогонь до мінімуму, додайте сметану або молоко і перемішайте. Листки лазаньї поламайте і викладіть у сковороду третину. Потім – третину грибів. І так далі. Зверху мають бути гриби.
  5. Накрийте кришкою або фольгою та готуйте 15 хвилин. Перед подачею посипте тертим сиром.