Хек зі смаком варених раків – рецепт легкої вечері для любителів риби

16 червня 2022, 16:54
Риба, хек або мінтай, готуватиметься на подушці з моркви та цибулі, суміш цих овочів опиниться нагорі. Вечеря швидка, за 30 хвилин можна справитися

Хек і мінтай – порівняно недорога риба. Ще вона зручна в тому плані, що готується дуже швидко. Правда, зазвичай вона буває сухуватою.

Тут усі фудблогери радять смажити хека на вершковому маслі.

Хек з овочами на сніданок

Реклама

Alina FooDee рекомендує використовувати стебла кропу без верхньої зелені, вони добре підходять для цього рецепта. І що більше вершкового масла, то смачнішим буде соус і соковитішою риба.

Смажений хек на вечерю

Смажений хек на вечерю

Інгредієнти:

Реклама
  • мінтай або хек – 800 г;
  • цибуля – 2 шт. (невеликі);
  • морква – 1 шт.;
  • вершкове масло;
  • стебла кропу – 1 пучок;
  • лаврове листя – 1 шт.;
  • сіль, перець.

Як приготувати:

  1. Рибу помити, почистити, видалити плавники та чорну плівку всередині, порційно нарізати. Посолити.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, моркву – великою соломкою, стебла кропу нарізати крупно. На сковороді розігріти вершкове масло. Викласти половину цибулі та моркви. На овочі викласти шматочки риби, зверху – решту цибулі та моркви.
  3. Посипати кропом, поперчити та додати лаврове листя. Накрити кришкою і томити 20-25 хвилин до повної готовності риби.

Усі подробиці цієї вечері дивіться в ролику від авторки рецепта.

Як швидко та смачно замаринувати скумбрію, дізнаєтесь тут.