Хрумкі та соковиті водночас – як зробити картопляні крутеники

23 березня 2022, 11:10
Вони формуються за допомогою кондитерського мішка. Його можна зробити зі щільного пакета. До картопляного пюре, крім спецій, потрібно трохи додати тертого твердого сиру

Картопля така універсальна, що робити з нею можна будь-що. Наприклад, приготувати її по-шведськи. Тобто добре вимити, нарізати гармошкою та запекти.

На каналі Qiong Cooking пропонують доволі креативне рішення. А саме – зробити картопляне пюре та за допомогою кондитерського мішка сформувати крутеники.

Картопляні завитки

Реклама

Їхня товщина залежить від вашого смаку. Чим тонші вони будуть, тим більше хрумтітимуть. І навпаки.

Картопляні крутеники

Інгредієнти:

  • 400 г картоплі;
  • 2 ст. л. тертого сиру;
  • 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 10 ч. л. молока;
  • яйце;
  • сіль, перець.

Старовинний рецепт картопляної бабки з грибами читайте тут.

Реклама

Як приготувати:

  1. Картоплю начистити, нарізати кубиком і відварити у підсоленій воді.
  2. Злити воду, додати сир, яйце, крохмаль, спеції та зробити пюре. Покласти його в кондитерський мішок.
  3. Добре розігріти олію, видавити картопляне пюре у вигляді крутеників.
  4. Смажити до золотавого кольору. Викласти на серветку.

Тут дивіться, як легко сформувати картопляні завитки на сковороді.