Як готують курячу печінку в Чехії та чому вона виходить дуже соковитою

6 червня 2022, 11:43
Секрет в салі та беконі, їх потрібно по 30 грамів. Саме вони "приймають" печінку в сотейнику та допомагають їй стати максимально м'якою. Зі спецій – трохи майорану та насіння кмину

Якщо курячу печінку їдять у Венеції, при приготуванні додають трохи білого вина, то що казати про Чехію, де люблять м'ясо та субпродукти.

Зазвичай для соковитості ми додаємо сметану або вершки, чехи замінюють їх на користь сала та бекону. Буде смачніше, якщо тушкуватиметься страва в курячому бульйоні.

Куряча по-чеськи

Реклама

Цей спосіб приготування знайшли на каналі Рецепти без слів.

Куряча печінка по-чеськи

Куряча печінка по-чеськи

Інгредієнти:

Реклама
  • 800 г курячої печінки;
  • по 30 г бекону та сала;
  • 2 цибулини;
  • перець, сіль, майоран, насіння кмину;
  • 4 ст. л. борошна;
  • 1 л курячого бульйону.

Як приготувати:

  1. Курячу печінку промити, видалити прожилки. Нарізати шматочками.
  2. Подрібнити бекон, сало та з цибулю. У сотейнику розпустити сало, додати бекон і дрібно нарізану цибулю. Посолити, поперчити. Обсмажувати до золотавого кольору.
  3. До цибулі додати печінку та борошно, перемішати. Готувати 5 хвилин.
  4. Влити бульйон і тушкувати ще 10 хвилин. Додати насіння кмину та майоран.
  5. Перекласти в сковороду із соусом і обсмажити кілька хвилин. Прикрасити зеленню.

Абсолютно новий рецепт курячої печінки, що готується на подушці з моркви та цибулі, знайдете в цьому матеріялі.