Як уберегти хліб від черствості та цвілі та повернути йому свіжість

13 квітня 2022, 11:43
Найкращий матеріал для зберігання хліба та здоби – лляні або бавовняні мішечки, поліетиленові пакети не підходять

У ситуації економії продуктів важливо знати, як правильно їх зберігати, щоб продовжити термін придатності.

Щодо борошна, якщо купили її про запас, ми докладно писали. Тепер хліб та випічка без крему.

Як повернути свіжість хлібу та правильно його зберігати / Фото: Unsplash

Реклама

Ці лайфхаки та поради допоможуть зберегти їхню свіжість, а якщо хліб та здоба трохи зачерствіли, то це можна швидко виправити.

Як зберігати хліб, щоб він не засихав і пліснявів

Зберігайте хліб у тканинних мішечках / Фото: Unsplash

Наші пращури укутували хліб у лляні рушники, так він був захищений і водночас міг дихати і не черствіти.

Реклама

Якщо немає лляного мішка, можна взяти бавовняну тканину, але в ній хліб пролежить не так довго, як хотілося б.

Експерти рекомендують нарізати хліб не з кінця буханця, а з середини. Тобто спочатку навпіл, потім відрізати по скибочці.

Потім з'єднайте частини буханця у місці зрізу – хліб пролежить довше.

Реклама

Ще радять тримати хліб у морозилці в окремому відсіку, попередньо його потрібно загорнути у тканину або паперовий пакет. Поліетилен не підійде.

Перед вживанням розігрійте хліб у духовці або мікрохвильовій печі, попередньо збризкавши водою.

Заморожувати можна здобу та паски, бажано в паперових пакетах.

Зберегти свіжість яйцям можна і без холодильника – кілька способів знайдете тут.

Як швидко повернути свіжість хлібу

Повернути свіжість хлібу можна на водяній бані

Це швидко можна зробити в мікрохвильовій печі. Потрібно трохи змочити паперовий рушник і загорнути в нього хліб.

Помістіть у мікрохвильову піч на 10 секунд на низькій потужності. Потім зніміть рушник та подивіться, чи потрібно повторити цю процедуру.

Ще можна потримати хліб у духовці, розігрітій до 180 градусів. Хліб треба загорнути у фольгу.

Нарізаний хліб має стати м'якшим за 5 хвилин, цілий буханець – за 20 хвилин.

Коли дістанете хліб, дайте йому охолонути у фользі. У цьому процесі з'явиться волога, і він стане м'якшим.

І наприкінці, водяна баня. Покладіть хліб у друшляк і поставте над каструлею з окропом.

Тут потрібно бути обережнішим і контролювати, щоб хліб сильно не розм'якнув.