Як запекти соковиті реберця – 3 ароматних варіянти

9 жовтня 2021, 17:00
Успіх будь-якої м'ясної страви – маринад. Він може бути рідким і сухим, головне – маринувати продукт якомога довше. Обов'язково приготуйте до реберець овочевий гарнір

Дуже зрідка навіть найкраще м'ясо не буде достатньо смачним без правильного маринаду. Автори цих рецептів наполягають, що маринувати ребра потрібно не менше години. Ребра рекомендують запікати у фользі та періодично поливати їх соком, який утворюється в процесі.

Свинячі ребра із соусом ткемалі

Свинячі ребра з колою

Запечені реберця в духовці

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячі ребра;
  • По 3 ст. л. ткемалі, соєвий соус, йогурт, сіль;
  • Спеції – за смаком.

Як приготувати:

  1. Змішати ткемалі, соєвий соус, йогурт. Додати спеції і перемішати.
  2. Замаринувати ребра на 2 години.
  3. Викласти в форму і запікати 50 хвилин за 200 градусів, періодично поливаючи соусом.

Читайте також:

Реклама

Свинячі ребра в соусі BBQ

Свинячі ребра в соусі BBQ

Інгредієнти:

  • 2 кг ребра свинячі.

Для сухого маринаду:

Реклама
  • По 1 ст. л. паприка, перець, розмарин;
  • 2 ст. л. розмарину.

Для соусу:

  • По 2 ст. л. томатна паста, соєвий соус і винний оцет, мед, гірчиця, сіль;
  • 2 зуб. часнику;
  • Половина цибулини.

Як приготувати:

  1. Ребра нарізати, натерти олією та сухим маринадом. Прибрати в холодильник на кілька годин.
  2. У сотейнику обсмажити подрібнені цибулю і часник, додати решту інгредієнтів соусу і варити на середньому вогні до загустіння.
  3. Розігріти духовку до 110 градусів і запікати реберця 2 години.
  4. Намазати соусом, покрити фольгою і готувати 30 хвилин. Прибрати фольгу і запікати до готовності.

Читайте також:

Телячі ребра з фруктами і медом

Телячі ребра з фруктами і медом

Інгредієнти:

  • 1 кг телячих ребер;
  • По 1 шт. корінь пастернаку і селери;
  • По половині яблука та цибулі;
  • 1 апельсин;
  • Мед, томатний сік;
  • Соус табаско;
  • Вустерський соус – за бажанням;
  • Сіль, перець.

Як приготувати:

  1. Реберця посолити, поперчити і змастити медом.
  2. Для соусу в блендері подрібнити цибулю з яблуком.
  3. Додати сік апельсина, томатний сік, табаско, вустерський соус, сіль, перець і ще раз збити.
  4. Ребра викласти на деко і залити соусом. Зверху викласти нарізаний корінь селери і пастернаку.
  5. Запікати в духовці при 180 градусах 7 хвилин. Зменшити температуру до 160 градусів і запікати ще хвилин 20 до готовності.

Читайте також: