Дуже зрідка навіть найкраще м'ясо не буде достатньо смачним без правильного маринаду. Автори цих рецептів наполягають, що маринувати ребра потрібно не менше години. Ребра рекомендують запікати у фользі та періодично поливати їх соком, який утворюється в процесі.
Свинячі ребра із соусом ткемалі
Свинячі ребра з колою
Запечені реберця в духовці
Інгредієнти:
- 1 кг свинячі ребра;
- По 3 ст. л. ткемалі, соєвий соус, йогурт, сіль;
- Спеції – за смаком.
Як приготувати:
- Змішати ткемалі, соєвий соус, йогурт. Додати спеції і перемішати.
- Замаринувати ребра на 2 години.
- Викласти в форму і запікати 50 хвилин за 200 градусів, періодично поливаючи соусом.
Читайте також:
Свинячі ребра в соусі BBQ
Свинячі ребра в соусі BBQ
Інгредієнти:
- 2 кг ребра свинячі.
Для сухого маринаду:
- По 1 ст. л. паприка, перець, розмарин;
- 2 ст. л. розмарину.
Для соусу:
- По 2 ст. л. томатна паста, соєвий соус і винний оцет, мед, гірчиця, сіль;
- 2 зуб. часнику;
- Половина цибулини.
Як приготувати:
- Ребра нарізати, натерти олією та сухим маринадом. Прибрати в холодильник на кілька годин.
- У сотейнику обсмажити подрібнені цибулю і часник, додати решту інгредієнтів соусу і варити на середньому вогні до загустіння.
- Розігріти духовку до 110 градусів і запікати реберця 2 години.
- Намазати соусом, покрити фольгою і готувати 30 хвилин. Прибрати фольгу і запікати до готовності.
Читайте також:
Телячі ребра з фруктами і медом
Телячі ребра з фруктами і медом
Інгредієнти:
- 1 кг телячих ребер;
- По 1 шт. корінь пастернаку і селери;
- По половині яблука та цибулі;
- 1 апельсин;
- Мед, томатний сік;
- Соус табаско;
- Вустерський соус – за бажанням;
- Сіль, перець.
Як приготувати:
- Реберця посолити, поперчити і змастити медом.
- Для соусу в блендері подрібнити цибулю з яблуком.
- Додати сік апельсина, томатний сік, табаско, вустерський соус, сіль, перець і ще раз збити.
- Ребра викласти на деко і залити соусом. Зверху викласти нарізаний корінь селери і пастернаку.
- Запікати в духовці при 180 градусах 7 хвилин. Зменшити температуру до 160 градусів і запікати ще хвилин 20 до готовності.
Читайте також:
- 10 м'ясних салатів, після яких ви не будете голодними
- Рвана свинина в соусі барбекю – рецепт головної м'ясної страви півдня США
- Як приготувати ромштекс, який точно оцінять любителі соковитого м'яса