Кава по-в'єтнамськи – це коли потрібен і кофеїн, і десерт водночас

13 листопада 2021, 08:01
Вона покрита яєчним кремом, збитим зі згущеним молоком, і за смаком більше схожа на кавове безе. Ідеально, якщо є в'єтнамська кава. Подавайте напій як гарячим, так і холодним

В Японії з кави роблять желе та подають як десерт, а у В'єтнамі люблять вершково-яєчну. Цей варіянт кавового напою підійде тим, хто не може без кофеїну та любить солодкий присмак.

У рецепті від caffeinatedwith.chi, крім яєць і згущеного молока, є ванільний екстракт.

Кава по-в'єтнамськи

Реклама

З'явилася через нестачу молока

Кава по-в'єтнамськи

Справа була у 1946 році. Тоді В'єтнам переживав страшні часи після виснажливої війни. У Ханої, як і по всій країні, катастрофічно бракувало молока.

Співробітник однієї зі столичних кав'ярень – Нгуєн Ван Джанг – наважився поекспериментувати та замінив молоко збитим яйцем. Людям це страшенно сподобалося.

Реклама

Сьогодні кава по-в'єтнамськи – це практично бренд, її охоче п'ють ті, хто любить гірко-солодкі напої.

Читайте також:

Кава по-в'єтнамськи

Інгредієнти на дві порції:

Реклама
  • Міцна кава, еспресо – 200 мл
  • Жовток – 2 шт.
  • Згущене молоко – 100 мл
  • Ванільний екстракт – кілька крапель

Як приготувати:

  1. З'єднати жовтки, згущене молоко і ванільний екстракт, збити до утворення піни.
  2. У чашку налити міцну каву (100 мл), зверху вилити половину яєчного крему.
  3. Прикрасити корицею або какао.