Коли не хочеться окрошки – рецепт холодного литовського супу (фото)

29 червня 2022, 12:48
Це один з найпопулярніших супів у країні, готується з буряком, заливається кефіром. Подається з вареним яйцем та запеченою картоплею

Отже, холодні перші страви є не лише у нас, до слова, обов'язково спробуйте український буряковий борщ на квасі.

Литовський холодний суп, він називається шалтибарщай, – головна сезонна страва Литви. Буряк можна відварити або запекти.

Як приготувати литовський холодний суп шалтибарщай

Реклама

Він, разом з огірками, натирається та заливається кефіром. Шалтибарщай обов'язково подається із запеченою картоплею та вареними яйцями.

На сторінці derevnya_v_dom пропонують додати в суп тертий редис.

Литовський холодний суп шалтиборщай

Литовський холодний суп шалтибарщай

Реклама

Інгредієнти:

  • 2 буряки;
  • 2-3 огірки;
  • 2 курячі яйця (+2 для подачі);
  • кріп, петрушка, зелена цибуля;
  • 500 мл кефіру 2,5%;
  • сіль.

Як приготувати:

  1. Яйця відварити круто, охолодити, почистити.
  2. Буряк відварити або запекти.
  3. Зелень дрібно нарізати.
  4. Огірки, буряки та яйця натерти на великій тертці або нарізати тонкою соломкою. З'єднати.
  5. Залити шалтибарщай кефіром, регулюючи густоту за смаком. Посолити.
  6. Поставити в холодильник для охолодження та настоювання.
  7. Подавати із запеченою картоплею та вареними яйцями.

І ще один рецепт литовського супу з вушками із сушеними грибами рекомендуємо скуштувати.