Лінивий лагман за 30 хвилин – використовуємо тушенину та звичайні макарони

12 квітня 2022, 17:29
Якщо готуватимете з м'ясом, то це трохи довше. Серед овочів є болгарський перець, морква та помідори. Останні можна замінити томатною пастою

Дуже часто кажуть, що лагман, наголос на другий склад, – страва казахської кухні. І так, і ні. Складно сперечатися, коли йдеться, наприклад, про баурсаки – це традиційна випічка Казахстану.

А от лагман відомий за часів Шовкового шляху й в усіх країнах, якими він проходив.

Лагман на вечерю

Реклама

Лагман – це довгі борошняні вироби. Неважливо, як ви їх назвете – макарони, локшина чи паста. Зрозуміло, що роблять їх вручну.

Овочі бажано нарізати соломкою, цибуля – півкільцями. У рецепті від LudaEasyCook Позитивна Кухня використовуються звичайні макарони.

Лінивий лагман

Лінивий лагман

Реклама

Інгредієнти:

  • тушенина або м'ясо – 500 г;
  • цибуля – 3 шт.;
  • морква;
  • помідори – 2 шт. або томатна паста 3-5 ст. л.;
  • болгарський перець;
  • часник – 2 зуб.;
  • порошок чилі – за смаком;
  • вермішель або макарони – за смаком;
  • хмелі-сунелі, паприка, коріандр, сушений часник, сушений базилік – по 1 ч. л.;
  • сіль, перець.

Неймовірно смачна казахська страва нон-палау теж стане чудовою вечерею. Про її рецепт дізнаєтесь тут.

Як приготувати:

Реклама
  1. На розігрітій олії обсмажити нарізану цибулю, подрібнений часник разом із порошком чилі.
  2. Додати тушенину або нарізане м'ясо з морквою. Додати всі спеції, воду, якщо використовуєте м'ясо, та готувати на середньому вогні до готовності м'яса.
  3. Додати помідори або пасту, болгарський перець. Тушкувати 10 хвилин.
  4. Всипати макарони та тушкувати до готовності макаронів. Додати зелень.

Як приготувати лінивий лагман, дивіться у відео.