Найніжніше куряче філе на сковороді – готується за 30 хвилин

24 травня 2022, 17:22
Головне – це зробити надрізи на філе у вигляді шахівниці. З усім іншим впорається особливий недорогий соус

Що надає максимальної соковитості курячому філе? Це можуть бути яєчні білки, в яких воно обсмажиться, або соус, у якому філе закінчують готувати.

На каналі Essen Rezepte дуже рекомендують зробити квадратні надрізи на філе. Так воно швидше просмажиться і не буде сухе.

Соковите куряче філе на вечерю

Реклама

Для соусу одразу два варіанти: курячий бульйон або тепла вода. Якщо немає вершків, можна замінити кількома ложками жирної сметани.

Куряче філе в соусі

Куряче філе в соусі

Інгредієнти:

Реклама
  • 3 курячі філе;
  • 3 зубчики часнику;
  • цибулина;
  • 170 мл курячого бульйону або теплої води;
  • 170 мл вершків;
  • петрушка;
  • сік половини лимона;
  • мускатний горіх, сіль, перець.

Як приготувати:

  1. Філе вимити, обсушити. Зробити надрізи у вигляді шахівниці.
  2. Обсмажити 4-5 хвилин на суміші олії та вершкового масла. Посолити, поперчити. Перекласти на тарілку.
  3. Розчавити або нарізати часник, нарізати цибулю. Обсмажити на сковороді до прозорого.
  4. Додати сік лимона та нарізану петрушку. Влити вершки, бульйон або воду, посолити та додати мускатний горіх. Перемішати, готувати кілька хвилин.
  5. Повернути філе у сковороду, готувати 5-7 хвилин, поливаючи філе соусом.

Докладніше про цю смачну вечерю дивіться у відео.

Тут ще один рецепт, який обов'язково потрібно відтворити, – куряче франчезе, яке підійде на обід та вечерю.