Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Вишукане, але просте в приготуванні куряче франчезе – рецепт швидкого обіду

Ще цю страву називають курячим філе по-французьки, хоча її придумали італійці в США
Курка по-французьки
Курка по-французьки

Як з'ясовується, експерименти з курячим філе, яке готується в компанії з лимоном або його соком, роблять часто. Куряча піката, до речі, теж має бути з цитрусовим ароматом.

Франчезе з'явилося в США, точніше, в одному з ресторанів Нью-Йорка з легкої руки кухаря-іммігранта з Італії. Сталося це у 1970-х роках.

Реклама

Спочатку курка обсмажується в кукурудзяному крохмалі та клярі, потім її потрібно скласти під фольгу перед подачею.

У тій самій сковороді готується соус на основі курячого бульйону, соку лимона та сухого білого вина.

Рецепт зі сторінки фудблогерки vinegretteblog.

Реклама

Куряче франчезе

Куряче франчезе
Куряче франчезе

Інгредієнти:

  • 4 філе;
  • 2 ст. л. молока;
  • 2 яйця;
  • 250 мл курячого бульйону;
  • 120 мл білого сухого вина;
  • 6 ст. л. вершкового масла;
  • каперси – за смаком;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 ст. л. соку лимона;
  • кукурудзяний крохмаль, сіль, перець, зелень.

Тут читайте рецепт бюджетної вечері. Потрібні курячі гомілки, цибуля та трохи лимону.

Реклама

Як приготувати:

  1. Філе помити, кожне розрізати на дві частини.
  2. В одну миску насипати крохмаль, в іншій збити яйця з молоком, у третій змішати бульйон, вино, щіпку солі та 1 ч. л. крохмалю.
  3. Обваляти курку в крохмалі, потім у клярі. Обсмажити на вершковому маслі з обох боків до золотавості. Перекласти м'ясо на тарілку та накрити фольгою.
  4. У сковороду, де смажилося м'ясо, додати часник та промиті каперси, обсмажити 30 секунд.
  5. Влити бульйон та випарувати вдвічі, помішуючи. Зняти з вогню.
  6. Додати сік лимона та 2 ст. л. вершкового масла, перемішати. Полити курку соусом.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти