Освіжальний тархун – простий рецепт одного з головних напоїв літа (фото)

3 липня 2022, 08:25
Починається його приготування з сиропу. Для цього потрібен естрагон, цукор та кілька лимонних часточок. Сироп можна зберігати до тижня у скляній тарі

В Англії готують кордіал, зазвичай з ягід, і подають з льодом, головний напій Грузії після вина – тархун, смарагдовий і освіжальний.

Його автором вважають грузинського мецената Митрофана Лагідзе. Наприкінці 19-го століття, експериментуючи з содовими водами, він став додавати до них сиропи та настоянки з трав.

Як приготувати сироп для тархуну / Фото: Колаж: Сьогодні

Реклама

Так сталося і з естрагоном, його потрібно 500 грамів. Авторка рецепта На кухні у Мері попереджає, що у свій сироп для тархуна крапнула трохи харчового барвника. Адже під час варіння колір зелені змінюється.

Тархун з лимоном

Тархун з лимоном, рецепт домашнього напою

Інгредієнти:

Реклама
  • естрагон – 500 г;
  • цукор – 500 г;
  • лимон – 1 шт.
  • вода – 1500 мл;
  • лимонна кислота – 0,5 ч. л.;
  • газована вода.

Як приготувати:

  1. Естрагон ретельно промити та обсушити. Відірвати листя зі стебел. Листя подрібнити в блендері.
  2. У каструлю налити 1500 мл води, засипати стебла. Додати подрібнене листя.
  3. Варити 10-15 хвилин після закипання. Процідити, додати цукор та поставити на плиту до розчинення цукру.
  4. Додати лимонну кислоту й кілька часточок лимона. Сироп готувати на повільному вогні, варити до загустіння.
  5. Остудити та перелити в скляну тару з кришкою.
  6. У склянках з'єднати кілька кубиків льоду та кілька столових ложок сиропу. Додати газовану воду за смаком.

Якщо любите каву, то не пропустіть рецепт цікавого напою "Гібралтар".