Вівсяне печиво як у дитинстві – простий рецепт улюбленої випічки

17 січня 2022, 10:14
Колись воно продавалося не тільки на вагу, а й у гарних, практично подарункових коробках. Для цього рецепта потрібно трохи меду, родзинок та ванільного цукру

Печиво за радянських часів продавалося на вагу, як пісочні "Глаголики", або в красивих коробках, як вівсяне.

Попри абсолютну простоту останнього, воно було неймовірно популярним та пропонувалося під назвою "Вівсяне" або "Вівсяночка".

Вівсяне печиво - рецепт як у дитинстві

Реклама

За вимогами виробництва вівсяного борошна у складі печива тоді мало бути щонайменше 14%.

Звідки ця цифра і чому саме така кількість, невідомо.

У рецепті від фудблогерки sweet_foto_rnd, крім родзинок, потрібна половина чайної ложки меду.

Реклама

Вівсяне печиво як у дитинстві

Вівсяне печиво як у дитинстві

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 175 г;
  • вівсяне борошно – 75 г;
  • вершкове масло – 80 г;
  • цукор – 120 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • мед – 15 г;
  • вода – 50 г;
  • родзинки – 25 г;
  • сода – 1/2 ч. л.;
  • кориця – 1 ч. л. (без гірки);
  • дрібка солі.

І ще одне печиво з дитинства -"Каштани" у вафельній крихті – дуже варто спробувати. У тісто йдуть варені жовтки.

Реклама

Як приготувати:

  1. Родзинки промити, обсушити серветкою і подрібнити блендером або ножем. З'єднати просіяне пшеничне борошно, вівсяне борошно, соду.
  2. Розм'якшене вершкове масло збити з цукром, ванільним цукром, сіллю до пишності. Додати мед, родзинки та перемішати. Влити теплу воду, перемішати ще раз.
  3. Ввести борошняну суміш і замісити тісто. Сформувати кульки розміром з волоський горіх.
  4. Викласти на пергамент, надати форми пальцями.
  5. Випікати за температури 200 градусів 15 хвилин.