Палюшки із сиру – рецепт соковито-хрусткого сніданку з Галичини

10 травня 2022, 07:01
Соковиті, бо сир, хрусткі, бо обсмажуються. Традиційно робляться у формі брусочків. Подавайте з варенням та сметаною

І ще один сирний сніданок із західної України. Обов'язково приготуйте закарпатські гомбівці, вони теж сирні, круглі та часто з начинкою.

Галицькі палюшки – це практично, як ліниві вареники, тільки у формі брусочків або пальчиків. Після того, як вони відваряться, а вода стече, їх потрібно обсмажити до красивого золотавого кольору на вершковому маслі.

Галицькі палюшки з сиру на сніданок

Реклама

Рецепт від української фудблогерки zernograd.com.

Галицькі палюшки

Галицькі палюшки

Інгредієнти:

Реклама
  • 200 г сиру;
  • яйце;
  • дрібка солі;
  • 50 г борошна;
  • 25 г цукру;
  • ванілін;
  • вершкове масло для обсмажування.

Дуже смачними виходять оладки з молодої капусти, їх можна готувати на сніданок. Рецепт читайте тут.

Як приготувати:

  1. Сир ретельно віджати і протерти через сито. Змішати усі інгредієнти для тіста.
  2. Розкачати товсту ковбаску. Прим'яти долонею та нарізати палюшки вузької довгої форми.
  3. Відварити палюшки у киплячій воді. Коли спливуть, відкинути на друшляк, дати стекти воді та трохи охолодити.
  4. Обсмажити на вершковому маслі до рум'яної скоринки.

Тут побачите детальний процес обсмажування галицьких палюшок.

Реклама

Тут знайдете рецепт сніданку з дитинства – запіканки із сиру та вермішелі.