Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Гомбовці закарпатські – рецепт крупних сирних кульок

Начинку беріть за своїм смаком. Це можуть бути ягоди або джем. Для максимальної ніжності сиру його можна збити блендером або протерти через сито
Гомбовці з сиру
Гомбовці з сиру

Деякі кулінарні історики важають, що гомбовці беруть свій початок від стародавніх китайських парових булочок бао.

Вважається, що змін вони зазнали в Угорщині, такими потрапили на Закарпаття та стали головним десертом регіону.

Реклама

По суті, це ліниві вареники із сиру, тільки круглі. І тільки на Закарпатті вони подаються з хрумким посипанням з вершкового масла, цукру і панірувальних сухарів.

Автор цих гомбовців – pate_in_ua – радить брати звичайний сир, не зернистий.

Гомбовці

Гомбовці
Гомбовці

Реклама

Інгредієнти:

  • 300 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 50 г манки;
  • 1-2 ст. л. борошна;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 г панірувальних сухарів;
  • 5-6 ст. л. цукру;
  • 1/2 пакетика ванільного цукру;
  • кориця – за бажанням.

Рецепт української страви – шпундри – з буряком та м'ясом знайдете тут.

Як приготувати:

Реклама
  1. Ретельно перемішати сир з яйцем, манкою, просіяним борошном, невеликою кількістю цукру і ваніліном.
  2. Сформувати кульки з однієї столової ложки сирної маси. На цьому етапі можна додавати начинку.
  3. Для посипання розтопити вершкове масло, додати цукор, корицю та сухарі. Обсмажити до розчинення цукру. Зняти з вогню.
  4. Гомбовці відварити в окропі, відкласти на друшляк за хвилину після того, як спливуть на поверхню.
  5. Теплі гомбовці обваляти у посипанні.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти