Як у дитинстві

Польська кухня

Десерт Королеви

Млинці з картоплі

Чай із бузку

Маринуємо редиску

Зірки азійського стритфуду – рецепт парових булочок бао та їхня історія

Це булочки китайці їдять на сніданок, купують їх у вуличних крамницях. Бувають з начинкою зі свинини або грибів, або солодкими – з бобовою пастою
Китайські парові булочки бао
Китайські парові булочки бао

Ймовірно, це найдавніші булочки, відомі людству, які успішно існують уже не одну сотню років. За формою нагадують булочки "Дома Паркерів", які теж у вигляді півмісяця, тільки з дріжджового тіста.

Тож якщо є бажання зустріти китайський Новий рік, який настане вранці 1 лютого, з їхніми ж частуваннями, можна приготувати бао. Для антуражу.

Реклама

Бао – не новорічна їжа, китайці їдять їх на сніданок. Рецепт булочок від seonkyounglongest.com без начинки, її обирайте на власний смак.

Були свого роду хабарем, врятували життя і стали культовою вуличною їжею Азії

Булочки бао
Булочки бао

Це тепер їх їдять повсюдно та не лише в Азії. У великих європейських містах бао можна зустріти у китайських крамницях вуличної їжі.

Реклама

Є легенда, що у далекому третьому столітті нашої ери полководець Чжуге Лян дав хабар противнику.

Йому та його війську треба було перейти річку, ворог, щоб не заважати переправі, попросив відкуп у вигляді п'ятдесяти голів воїнів Чжуге.

Тоді й було вигадано зліпити з тіста щось на зразок людської голови та пустити по воді.

Реклама

Полководця пропустили, а бао, тільки значно менших розмірів, народилися. І успішно живуть дотепер.

Китайські парові булочки бао

Китайські парові булочки бао
Китайські парові булочки бао

Інгредієнти на 14-16 штук:

  • 1/3 склянки теплої води;
  • 1/2 склянки теплого молока;
  • 1 ст. л. сухих дріжджів;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. олії;
  • 2 1/2 склянки борошна;
  • 1/2 ч. л. розпушувача;
  • 1/4 ч. л. солі.

Рецепт цікавих булочок, що вистрибують, – поповірів – знайдете тут.

Як приготувати:

  1. Змішайте теплу воду, молоко, активні дріжджі, цукор та олію. Збийте, щоб дріжджі та цукор розчинилися, потім дайте постояти 5-10 хвилин.
  2. Змішайте борошно, цукор, розпушувач та сіль у міксері або руками.
  3. Вилийте вологі інгредієнти до суміші сухих інгредієнтів. Почніть збивати міксером на низькій швидкості, щоби повільно змішати всі інгредієнти, а потім – на середній швидкості. Тісто має бути еластичним та дуже м'яким але не липнути.
  4. Зберіть у кулю, накрийте плівкою і залиште в теплому місці, доки тісто не збільшиться в об'ємі втричі, приблизно на 2 години.
  5. Покладіть підняте тісто на робочу поверхню. Розкачайте тісто 2 см. Виріжте кола за допомогою склянки.
  6. Злегка змастіть бао олією та складіть навпіл у формі півмісяця. Покладіть на пергаментний папір, накрийте і дайте постояти ще 30 хвилин.
  7. Доведіть воду до кипіння в пароварці. Готуйте на парі під кришкою від 8 до 12 хвилин. Потім зняміть кришку і готуйте 2-3 хвилини.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Рекомендации segodnya.ua

Далі по темі

Реклама на segodnya.ua Реклама

У4.5.0.

Важливо

Головні теми

Погода

Telegram

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти