Юшка перлова із сушеними грибами – стародавній рецепт української кухні

22 березня 2022, 14:09
Гриби відварюються до м'якості окремо, можна використовувати трохи грибного бульйону. Подавати зі сметаною та за бажанням – з вареним яйцем

Продовжуємо знайомитися з рецептами Зінаїди Клиновецької, які були об'єднані у книзі "Страви та напої в Україні від 1913 року".

Про борщ, який авторка знайшла у місті Бахмач Чернігівської області, ми писали.

Юшка із сушених грибів із перловкою

Реклама

І знову рецепт першої страви. Цього разу юшки з перловкою та сушеними грибами. Вона може бути пісною, а можна подати її зі сметаною та вареним яйцем для більшої ситності.

В оригінальному рецепті є корінь петрушки та селера, додавайте все, що є з цього, і за своїм смаком.

Юшка перлова із сушеними грибами

Суп з лісовими грибами та перловкою

Реклама

Інгредієнти на 1,5 літра води:

  • 1-2 цибулини;
  • 2 моркви;
  • 8 шт. сушених грибів;
  • 100 г перловки;
  • 8 шт. картопля;
  • сіль, перець.

Тут дізнаєтеся про українську страву шпундру з буряком і м'ясом та як її приготувати.

Як приготувати:

Реклама
  1. Цибулю і моркву нарізати і обсмажити на олії. Додати 1 ст. л. борошна, перемішати та готувати кілька хвилин.
  2. Гриби відварити до м'якості та нарізати.
  3. Викласти в киплячу підсолену воду. Додати промиту перловку, варити до готовності крупи.
  4. Додати картоплю, нарізані гриби, посолити та поперчити. Варити до готовності. Подавати зі сметаною.