Польські пончики-велетні – як приготувати і рецепт

20 березня 2022, 08:15
Варення тут не підійде. Потрібен густий джем. Цукрова пудра вмішується в тісто, нею можна прикрасити готові пончики

Продовжуємо знайомитися з випічкою Польщі. Про польські оладки з великою кількістю яблук ми знаємо, тепер це великі соковиті пончики.

Цікаво, що ці пончики найчастіше можна зустріти з джемом із шипшини. Але в нашому випадку підійде будь-який. І саме джем, щоб він міцно тримався всередині тіста.

Польські пончики з джемом

Реклама

Саме тісто має вистоятись двічі. Зазвичай ці пончики смажать доволі великими.

Рецепт зі сторінки vinegretteblog.

Польські пончики з джемом

Польські пончики з джемом

Реклама

Інгредієнти:

  • 390 г борошна;
  • 4 жовтки;
  • 1 яйце;
  • 200 мл молока;
  • 2 ст. л. цукрової пудри;
  • 1 ст. л. цукру;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 4 ст. л. вершкового масла;
  • 40 г свіжих дріжджів;
  • сіль;
  • джем.

Як зробити італійські пончики зеполє із заварним кремом – дізнаєтесь тут.

Як приготувати:

Реклама
  1. У теплому молоці розчинити дріжджі, 1 ст. л. борошна та цукор. Залишити у теплому місці на 25-30 хвилин, тісто має добре піднятися.
  2. Додати жовтки, яйце, цукрову пудру, ванільний цукор, сіль та борошно. Замісити тісто.
  3. Тепле топлене масло влити в тісто і вимісити до пишного стану. Залишити в теплому місці, щоб підійшло.
  4. Сформувати пончики, щільно затиснути краї, щоб джем не витік. Викладіть на застелене деко рубцем вниз. Дати відпочити 15 хвилин.
  5. Смажити в добре розігрітій олії до готовності. Прикрасити цукровою пудрою.