Рецепт фінських булочок корвапуусті – повітряних, з неймовірним коричним ароматом

13 травня 2022, 09:58
Вони нагадують плескаті вушка. Кориця та цукор для начинки перетираються з вершковим маслом. За бажанням додайте трохи меленого кардамону

У Фінляндії корвапуусті ласкаво називають булочками-ляпасами. Вони нагадують злегка приплюснуте вухо. Прийшли в країну зі Швеції та дуже перегукуються зі шведською коричною булочкою.

Фіни вважають корвапуусті головними в країні, навіть святкують день цієї випічки у жовтні.

Рецепт фінських булочок корвапуусті

Реклама

Складного у формуванні немає. Після вистоювання тісто розкочується, отримує начинку й загортається в рулет. Перед випіканням кожну булочку потрібно трохи приплюснути долонею.

На сторінці elena_kh1515 радять злегка змащувати руки олією, коли працюватимете з тістом. А вимішувати шляхом відбивання, піднімати від поверхні та кидати.

Фінські булочки корвапуусті

Фінські булочки корвапуусті

Реклама

Для тіста:

  • борошно – 500 г;
  • молоко – 250 мл;
  • дріжджі сухі – 1 ст. л.;
  • цукор – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • жовток – 1 шт.;
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • кардамон мелений – 2 ч. л. (або за смаом).

Для начинки:

  • цукор – 50 г;
  • вершкове масло – 60 г;
  • кориця мелена – 2 ч. л.;
  • яйце для змащування.

Як приготувати:

Реклама
  1. До теплого молока додати дріжджі, 1 ст. л. цукру і залишити в теплому місці на 10-15 хвилин до утворення пінної шапочки.
  2. До опари додати решту цукру, сіль, кардамону і борошна, перемішати і додати жовток і дуже м'яке вершкове масло. Вимісити тісто 8 хвилин. Накрити тісто і дати відпочити годину-півтори.
  3. Для начинки розтерти дуже м'яке масло з цукром і корицею.
  4. Готове тісто разкачати на присипаній борошном поверхні в тонкий пласт розміром приблизно 60×40. Зверху змастити начинкою. Пласт згорнути в щільний рулет і нарізати на трапецієподібні частини. Притиснути долонею посередині кожної.
  5. Викласти на застелене деко на відстані одна від одної, дати відстоятись 30 хвилин, змастити яйцем і випікати в розігрітій до 180 духовці 20-25 хвилин.

І ще один рецепт фінських булочок з полуничним варенням знайдете тут.