Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Рецепт красивих булочок з Фінляндії, які там їдять на Масляну

Їх подають з начинкою з полуничного варення та збитих вершків. У дріжджове тісто додається чайна ложка кардамону. Тому булочки виходять ще й з неймовірним ароматом
Фінські булочки
Фінські булочки

Отже, у Фінляндії багато булочок. І деякі з них дуже цікаві. Як спекти "Масляні очі" з гарною формою та оформленням – ми знаємо.

Тепер настав час для булочок, які у цій країні обов'язково роблять на Масляну. Називаються вони ласкіяспула.

Реклама

Цікаво, що варіянтів начинки для них існує два – або полуничне варення, або мигдальна паста.

Саме ці дві начинки продовжують супроводжувати суперечки. Дехто вважає, що справжні ласкіяспули мають бути з мигдалем, інші, що з варенням.

У рецепті від фудблогерки vinegretteblog це і варення, і збиті вершки.

Реклама

Зрозуміло, що випічка більш ніж просто калорійна. Хоча й Масляна у нас один раз на рік. Тож спробувати ці дивовижні булочки, що зрозуміло з фото, дуже варто.

Фінські булочки ласкіяспула

Фінські булочки
Фінські булочки

Інгредієнти:

Реклама
  • 250 мл молока;
  • 25 г свіжих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • дрібка солі;
  • 65 г цукру;
  • 1 ч. л. кардамону;
  • близько 300 г борошна;
  • 75 г вершкового масла;
  • полуничне варення, збиті вершки.

А якщо є черстві булочки, то їх можна перетворити на повітряний пудинг з англійським кремом. Як це зробити – дізнаєтесь тут.

Як приготувати:

  1. У теплому молоці розчинити дріжджі. Додати одне яйце, сіль, цукор, кардамон та перемішати.
  2. Частками додавати борошно і починати замішувати виделкою. Має вийти м'яке, еластичне тісто.
  3. Додати розтоплене масло і все борошно. Тісто не має липнути до рук і бути м'яким, повітряним, маслянистим. Накрити рушником і залишити у теплому місці.
  4. Коли тісто підійде, обім'яти та розділити на 18-20 частин. Розігріти духовку до 225 градусів.
  5. Кожну частину скачати в кульку, змастити збитим яйцем і розкласти на відстані на застеленому деку. Випікати 10-15 хвилин, остудити.
  6. Кожну булочку розрізати вздовж не до кінця, покласти по ложці варення та збиті вершки.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти