Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Рецепт неймовірних шведських булочок – кориця та кардамон роблять їх такими

Це клопіткий процес, але булочки того варті. Для начинки, крім кардамону та кориці, бажаний коричневий цукор. Після замісу тісто має постояти у теплому місці близько години
Шведські булочки з кардамоном та корицею
Шведські булочки з кардамоном та корицею

У кулінарній історії будь-якої країни є своя особлива випічка з оригінальною назвою та формою.

Одна з них – це фінські булочки "Масляне око" – зі шматочком вершкового масла в центрі, яке перетворюється на смачну скоринку після випікання

Реклама

А от шведські булочки з корицею та кардамоном стали символом не лише Швеції, це своєрідна невіддільна частина процесу під назвою "Смачно випити капучино".

Для багатьох ця здоба асоціюється саме з цим напоєм.

Постарайтеся, щоб у начинці був усе-таки коричневий цукор, він має кращий вигляд по сусідству з меленим кардамоном та корицею.

Реклама

Фублогерка sdelaem__vkusno акцентує: при початковому замішуванні тіста воно буде злегка липким, але борошна додавати не треба. Коли тісто буде остаточно замішане, воно стане еластичним.

Шведські булочки з кардамоном та корицею

Шведські булочки з кардамоном та корицею
Шведські булочки з кардамоном та корицею

Інгредієнти для тіста:

Реклама
  • 1 яйце;
  • 200 мл молоко;
  • 60 г масло вершкове;
  • 500 г борошно пшеничне;
  • 50 г цукор;
  • 7 г дріжджі швидкорозчинні;
  • 1 ч. л. кардамон мелений;
  • дрібка солі.

Начинка:

  • 100 г коричневий цукор;
  • 70 г масло м'яке;
  • 1 ст. л. кориця.

Для змащування:

  • 1 жовток;
  • 1 ст. л. молоко.

Тут дізнаєтесь, як спекти легендарні булочки "Будинку Паркерів". Тісто для них піднімається за один раз.

Як приготувати:

  1. У тепле молоко додати масло та розмішати до його розчинення. Температура молока з маслом має бути не більше 40 градусів.
  2. У чашу міксера просіяти борошно, додати цукор, сіль, кардамон і перемішати. Додати дріжджі та знову перемішати.
  3. У молочно-масляну суміш додати яйце, перемішати вінчиком та влити до сухих інгредієнтів. Перемішувати міксером, поступово збільшуючи швидкість. Вимішувати тісто 7-8 хвилин, доки воно не стане однорідним і еластичним.
  4. Накрити харчовою плівкою та залишити в теплому місці на одну годину.
  5. Розкачати на трохи посипаній борошном поверхні у великий прямокутник (приблизно 30х40 см).
  6. З'єднати інгредієнти для начинки: коричневий цукор, корицю та м'яке масло, все ретельно перемішати.
  7. На розкачаному тісті розподілити начинку по всій поверхні, залишивши 1 см з одного короткого боку.
  8. Згорнути тісто з короткого боку в бік, де залишився 1 см не змазаним, і закрутити до кінця. Край тіста злегка защепити. Гострим ножем розрізати на 8 рівних частин.
  9. Викласти булочки на відстані на деко, застелене пергаментом і змащене вершковим маслом.
  10. Дати відпочити 30-40 хвилин, доки вони не збільшаться вдвічі.
  11. Розігріти духовку до 200 градусів.
  12. Яєчний жовток з'єднати з молоком та змастити булочки. Посипати цукром.
  13. Випікати 18-23 хвилини, доки вони не стануть золотавими. Готовим булочкам дати відпочити.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти